17. marts 2009: Dette indlæg er erstattet af et opdateret indlæg, der beskriver de nye måder at abonnere på.

Er du interesseret i at få serveret det nyeste fra og om e-conomic? Hører du til dem der besøger en masse websites jævnligt, for at se om der er kommet nyt?

Hvis ja, så hæng på. Der findes en smart metode, så det nyeste kommer til dig uden du skal ud og lede efter det. Metoden hedder RSS feed eller bare “feeds”.

“Feeds”, hvad er nu det?
Feeds eller RSS feeds er en nyhedskanal du kan abonnere på. Du vælger hvilke blogs/websites du vil følge med i, og du får nyhedernes overskrifter og indhold samlet og serveret.

På den måde er det din computer, der holder øje med hvad der er kommet af nyt fra dine favoritwebsites. Det er da lidt smartere end selv at skulle klikke rundt til de mange blogs og websites, ik’?

Hvilke blogs/websites kan jeg følge med i?
Du kan følge med i blogs/websites hvis de har et RSS feed. Du kan hurtigt se om der tilbydes et RSS feed, for de fleste bruger et ikon som dette som invitation:

RSS feed ikon

Invitation til abonnement på nyhedsfeed ser tit sådan ud

Ok, hvordan gør jeg?
Når du klikker på sådan et RSS ikon, vil du se selve feedsiden. Billedet herunder viser hvordan det øverste af e-conomic bloggens feedside ser ud i Internet Explorer:

Udseende af feedside for e-conomic bloggen

Sådan ser øverste del af selve feedsiden ud.
Læg mærke til linket “Subscribe to this feed”.

Klikker du på “Subscribe to this feed” (teksten er afhængig af browser og sprog), får du tilbudt at tilføje feedet til din browser.

Du kan herefter se en liste af dine feeds og deres overskrifter direkte i browseren, på samme måde som med dine favoritbogmærker. Mange bruger på den måde blot browserens indbyggede nyhedslæser.

Der findes et hav af andre nyhedslæsere. Selv bruger jeg iGoogle som nyhedslæser. Den er jeg godt tilfreds med, for den giver mig mulighed for at kategorisere feeds ved hjælp af faneblade og jeg har samtidig Google søgefeltet lige ved hånden.

Her er vist en del af min iGoogle nyhedslæser, sat op til at vise de sidste 9 e-conomic blogindlæg:

e-conomic blogindlæg vist i iGoogle nyhedslæseren

iGoogle som nyhedslæser,
her med de seneste 9 indlæg fra e-conomic bloggen

Læg mærke til hvordan du hurtigt kan se overskrifterne og direkte læse de indlæg du finder interessante, uden nødvendigvis at besøge bloggen. For at bruge iGoogle skal du have en Google konto.

Værs’go at begynde
Så værsgo, start med at abonnere på e-conomic bloggen og få det seneste nye leveret til dig og din nyhedslæser:

Abonnér på e-conomic blogindlægAbonnér på e-conomic bloggen

Husk også vores nyhedsmail med information fra e-conomic, kommende arrangementer, tips og tricks mm. Den udsendes ca. 1 gang om måneden.