e-conomic er blevet brugt til phishing. Det betyder, at der er falske mails i omløb angående ordrer fra os. Hvis du har modtaget en mail om en ordre fra e-conomic, skal du derfor blot slette mailen, uden at klikke på noget.

Personerne bag phishing-angrebet har udnyttet et hul i vores IT-setup til at sende mails ud, hvor det ligner at e-conomic.dk er afsender. Det er vigtigt at understrege, at vi ikke er afsender på disse mails, og at de ikke er sendt fra vores system.

Det er derimod IT-kriminelle, der har sendt mails i vores navn. Det kaldes Spoofing og sker forholdsvis ofte for store virksomheder. De kriminelle forsøger at bruge tilliden til en kendt virksomhed eller myndighed for f.eks. at få folk til at opgive kontonummer eller klikke på et link med virus.

Det er også vigtigt at understrege, at vi er ikke blevet hacket. Der er ikke blevet begået indbrud i vores systemer, og dine regnskabsdata bliver derfor ikke påvirket af episoden.

Det ser ud til, at linket i mailen indeholder en type ransomware, som låser filerne i din Dropbox eller på din computer. Ransomware er en form for virus, der inficerer dele af din computer, og som bagmændene opkræver penge for at fjerne igen. Derfor er det altså vigtigt, at du ikke klikker på linket i mailen.

Hvis du alligevel er kommet til at klikke på noget, vil vi anbefale dig at tage fat i den IT-ansvarlige i din virksomhed. Du bør ligeledes anmelde det til politiet her

Tak til alle jer, der var hurtige til at gøre os opmærksomme på problemet. Vi er ved at gennemgå vores IT-setup, for at forhindre lignende angreb. Vi undskylder ulejligheden.