Hold din pc opdateret med antivirus- og spyware-programmer, installér rigeligt med RAM i din pc, check din båndbredde, benyt den browser, der på din maskine har den hurtigste performance – og brug ikke din pc til at spille børnenes spil på.

Med den rigtige browser til din pc og ganske få justeringer kan du selv sætte hastigheden op i e-conomic.

Kriterierne for en god brugeroplevelse på en webapplikation som e-conomic er naturligvis individuelle. Men er du én af dem, der prioriterer hastighed, vil jeg give dig give et par tip til, hvordan du kan få en bedre brugeroplevelse ved blot at følge et par forbedringstrin.

Beskyt din PC
windows-defender1Det er vel næppe en hemlighed, at en PC uden et opdateret antivirusprogram og et program, der beskytter dig mod uønskede programmer / Spyware (f. eks. Windows Defender), er særligt udsat for at blive inficeret med diverse ”sygdomme”, hvilket langsomt men sikkert vil få din PC i knæ. Hold derfor din PC opdateret med antivirusprogrammer, windows-opdateringer osv.

Optimér hukommelsen på din pc (RAM)
Din pc husker den information, vi sender til den, på to forskellige måder: på harddisken og i hukommelsen (RAM’en). Information, der er gemt i pc’ens hukommelse er 1.000 gange hurtigere at finde og bruge end information, der ligger på harddisken. Derfor vil det altid være en god idé at have rigeligt med RAM (gerne mere end 1 GB). Således undgår du, at din pc skal skrive til harddisken hele tiden, hvilket vil øge webapplikationens performance.
internet-option13

I Internet Explorer 7 og 8 kan du også optimere udnyttelsen af både RAM og harddisk. Du kan f. eks. sætte browseren op til at benytte en mindre dele af din harddisk til at gemme ”hukommelsesdata” (Tempory Internet files), f.eks.til 50 MB, under Internet Options i Internet Explorer 8.Check din båndbredde

Mængden af information, din pc kan modtage fra internettet, er angivet som megabits pr. sekund (Mbit). Check din forbindelse hos din internetudbyder for at sikre, at du hastighedstesttdc2som minimum har en forbindelse med download på 2 Mbit, som vi anbefaler. Du kan teste dette hos TDC.

Vælg den rigtige browser
Der findes en række browsere, som du kan benytte til at se sider på internettet med. Vi anbefaler, at du benytter de mere anerkendte browsere, og vi garanterer, at Internet Explorer 7 eller 8, som følger med Windows, og Firefox altid virker med vores applikation. Der er især forskel på, hvordan den enkelte browser fortolker html, java og javascript, og på, hvordan den benytter pc’ens RAM og harddisk.

Flere steder på internettet kan du få målt din browserhastighed. Udfordringen her er blot, at de fleste sandsynligvis har kommercielle interesser og derfor ikke er uafhængige. Sådanne browserhastighedstest ser ofte på kombinationen af browser og pc’ens ydeevne som helhed. Jeg har for nylig benyttet mig af Peacekeepers fra Futuremark (du kan læse om det her -på engelsk). Denne hastighedstest kombinererer din browser og din pc’s ydeevne, herunder hukommelsens størrelse.

browsers-icons1De fleste har nok kun én browser installeret på deres pc, men jeg har nu installeret hele 5 forskellige browsere. Ud af de 5 forskellige browsere er det hos mig ”Safari 4”, der klarer sig bedst i en browserhastighedstest, mens de browsere, som vi hos e-conomic understøtter, og som er de mest udbredte, også er de langsomste!

Hvad sker der ved at bruge en anden browser end dem, vi anbefaler? Umiddelbart vil hele applikationen virke som sædvanligt, dog vil der kunne være grafiske forskelle som led i den fortolkning af informationen, vi sender til din browser. Der skulle altså ikke være nogen funktionel forskel.

Med andre ord:
Hold din pc opdateret med antivirus- og spyware-programmer, installér rigeligt med RAM i din pc, check din båndbredde, benyt den browser, der på din maskine har den hurtigste performance – og brug ikke din pc til at spille børnenes spil på.