Du har taget springet og oprettet et abonnement hos e-conomic. Hvad så nu? Bare rolig, her kommer den nemme guide til, hvordan du laver din første faktura i e-conomic på 5 minutter.

Først og fremmest: Vælg en standardopsætning
I e-conomic finder du et udvalg af standardopsætninger, så du hurtigt kan komme i gang med at bogføre. Vælg den opsætning, der passer til dig og din virksomhed, så får du automatisk oprettet kontoplan med de nødvendige momskoder, kreditor- og debitorgrupper, kassekladde, varegrupper, betalingsbetingelser m.m.

Du finder standardopsætningerne under Indstillinger > Alle indstillinger > Regnskab
Vælg bl.a. mellem ’Enkeltmandsvirksomhed med løn’, ’landbrug’ eller ’håndværk’. Så har du klaret opsætningen og kan nu hoppe til:

Den sjove del – din første faktura!
Når du skal lave din første faktura, skal du også oprette en kunde som du kan sende fakturaen til og oprette den vare/ydelse som du sælger. Du kan evt. starte med at oprette kunder og varer, men nu viser jeg dig, hvordan du gør det i samme arbejdsgang som når du laver din faktura – det er nemlig rigtig smart, da du slipper for at hoppe rundt i menuerne.

  1. Trin 1: Start i fanebladet ’Salg’ og klik ’Ny faktura’
  2. Trin 2: Klik ’Tilføj kunde’ > ’Ny kunde’ – noter evt. kundens e-mailadresse > ’Gem & anvend’
  3. Trin 3: Klik ’Ny fakturalinje’ > ’Ny vare’ > Udfyld information om din vare > ’Gem & anvend’
  4. Trin 4: Udfyld fakturalinjen med det antal varer som du har solgt > Klik ’Gem’
  5. Trin 5: Klik ’Bogfør & send faktura’ – vælg evt. at maile fakturaen til kunden > ’Bogfør’

Tillykke! Nu har du klaret opsætningen, oprettet en kunde, oprettet en vare, lavet en faktura og bogført din første faktura – på næsten ingen tid. Det kan man da kalde en effektiv arbejdsgang! Her får du en opsummering i farver – bemærk, at du ikke behøver at hoppe rundt i menuer, skifte vindue eller andet. Det er ligetil!

infographic-foerste-faktura

Hvis du har startproblemer, så husk at du har et helt hold af hjælpere her hos e-conomic, så ring eller skriv til os eller se arbejdsgangen i en youtube-video: Min første faktura i e-conomic.

God fornøjelse med din bogføring.