blog-azhar-ny-economic

Mød Azhar Maasir Iqbal, løjtnant i a-teamet

I 2012 så Azhar et interessant stillingsopslag på Jobindex: “Utilpasset revisorassistent til e-conomic søges”. Da Azhar havde stor erfaring fra revisionsbranchen, reflekterede han på annoncen – og fik jobbet. Kort tid efter startede han på sin uddannelse som cand.merc.aud., og med kombinationen af teori og praksis tog hans karriere hos e-conomic hurtigt fart.

Fast forward til 2014. Azhar er i dag rundet 28 år og er allerede ved at være gammel i gårde hos e-conomic. Han sidder i dag i en central stilling som key account manager (også kaldt ”løjtnant”) i e-conomics a-team, som har det dedikerede formål at sælge til og igennem samt servicere og uddanne revisorer og bogholdere – de, som med et e-conomic-udtryk betegnes som ”administratorer”. I disse dage turnerer han rundt i landet sammen med resten af a-teamet med et FFB Roadshow. Med sin daglige kontakt med administratorerne er Azhar derfor den rette at spørge om, hvordan administratorer har taget imod ny e-conomic, som er blevet udrullet i de seneste måneder.

Azhar, hvorfor udvikle et nyt regnskabsprogram, når administratorerne var godt tilfredse med det gamle?
”Den egentlige årsag er, at vi efterhånden var låst fast af den gamle kildekode. Den var blevet en hæmsko for de visioner og ambitioner, vi havde for programmet. Tiden var løbet fra det “gamle” program, og nye webteknologier havde set dagens lys. Derudover var der gennem årene kommet en masse viden om brugervenlighed, som vi gerne ville udnytte i en ny version af e-conomic. Vi ville gerne optimere arbejdsgangene markant i e-conomic, skabe overblik og gøre alting simplere med det formål at skære spildtid af brugernes hverdag og gøre systemet mere smidigt og fleksibelt. Kort sagt forbedre brugeroplevelsen mærkbart”, fortæller Azhar.

”Vi vidste dog godt, at et nyt design ville blive modtaget med en vis skepsis, ikke mindst fra vores professionelle brugere, hos hvem det gamle layout virkeligt sad på rygraden. Derfor var det også altafgørende, at en ny version af e-conomic ikke kun handlede om kosmetik. Af den grund er ny e-conomic langt mere end blot et nyt ”pretty face” – for er der noget, de fleste regnskabskyndige er ret ligeglade med, så er det, om det ser pænt ud. Vi har derfor i høj grad fokuseret på at optimere arbejdsgangene i programmet. At gøre programmet intuitivt, overskueligt, hurtigt og fleksibelt”.

Er missionen lykkedes?
“Ja. Vi er i mål med de forbedringer, vi satte os for fra starten bl.a. baseret på interviews med administratorerne og observationer af administratorernes brug af e-conomic – under skyldig hensyntagen til, at programmet også henvender sig til brugere uden en regnskabsmæssig baggrund. Undervejs fik vi ligeledes et hav af nyttige input, hvoraf flere allerede er implementeret i ny e-conomic. Men udviklingen af ny e-conomic er kaizen-baseret. Det er en proces, hvor vi løbende laver små forbedringer, der forædler programmet. Det stopper aldrig.

Administratorerne blev ret tidligt i forløbet flyttet over på ny e-conomic, og det skete ikke gnidningsløst. Nogle mente, at flytningen skete for hurtigt, at kommunikationen undervejs kunne have været bedre, og at visse ting i ny e-conomic var et tilbageskridt. Alt sammen noget, som vi har taget ad notam”.

Kan du give eksempler på ting, som nogle opfatter som tilbageskridt?
“Nogle var kede af, at man i det nye design skal klikke for meget, og at man ikke kan bogføre musefrit. Løsningen er at tilvælge det gratis tillægsmodul Superkladden, som netop er udviklet med administratorerne i tankerne. Det er en tidsbesparende og intuitiv kassekladde, i hvilken man kan hoppe rundt mellem linjer og felter, som man kender det fra Excel. Man kan også bruge en lang række genvejstaster, som næsten gør musen overflødig.

Derudover har vi en spændende nyhed i ærmet, som bliver lanceret om meget kort tid – og som vi tror, vil falde i administratorernes smag”, siger Azhar hemmelighedsfuldt.

Er det så noget, som administratorer er rigtigt glade for i ny e-conomic?
“Jeg har bemærket, at mange – efter at have stiftet nærmere bekendtskab med det nye program – nu kan mærke effekten af de simplere workflows, som funktioner som on-the-fly-creation og inline search giver. Nogle nævner også muligheden for at opsætte en arbejdsdeling mellem kunde og administrator som et stort plus. Endelig fremhæver de det nyttige i, at man i kassekladden kan skræddersy feltrækkefølgen”.

Azhar konkluderer, at omstillingen til ny e-conomic ikke har været uden udfordringer, men at de er blevet løst, bl.a. fordi man i a-teamet har sat alle sejl til for at hjælpe, støtte og uddanne administratorerne i brugen af ny e-conomic.