Julen nærmer sig med hastige skridt, og e-conomic er nok ikke det, du tænker mest på i disse dage. Jeg håber dog, at du alligevel har fem minutter til overs, så du kan få de seneste forbedringer med dig, inden du går på juleferie. Jeg har samlet fire af de bedste – og min egen favorit har jeg gemt til sidst. Så hæng på, hvis du vil have det hele med.

Et bedre overblik

Du kan nu se, hvor mange kladdeposteringer, du har i dine forskellige kassekladder. Du går bare under fanen ’Regnskab’, og når kassekladde-menuen er foldet ud, står der hvor mange posteringer, der er i de enkelte kassekladder. Det giver dig et hurtigt overblik, og det er især smart, når du skal finde ikke-bogførte posteringer, f.eks. i forbindelse med årsafslutning.

antal kladdeposteringer i e-conomic

Dette er i øvrigt et ønske, vi har fået ind via vores forum. Du kan læse mere om forbedringsforslag fra forummet her, hvis du er nysgerrig på det.

Større effektivitet

Hvis du har brug for at krydstjekke f.eks. dine kunder med dine åbne posteringer, kan du nu gøre dit kundekontokort til et separat popup-vindue, som du kan gøre større eller mindre efter behov.

Når du klikker på fanen ’Salg’ og derefter går under kunder, klikker du på ikonet ’Posteringer på konto’. Kundekontokortet vil som standard åbne sig som et såkaldt modalvindue. Men nu kan du altså tilpasse vinduet til din arbejdsgang og gøre det til et frigjort popup-vindue – du bestemmer.

gør modal til popup-vindue

Det fungerer i øvrigt også på ‘Leverandører’ under ‘Søgning og Lister’ plus under ‘Vareleverandører’, hvis du bruger Lagermodulet.

2 stk. enklere arbejdsgange

Du kan nu flytte rundt på dine fakturalinjer ved hjælp af drag-and-drop. Du behøver altså ikke længere bruge ’Flyt til linje’-ikonet, men i stedet bare trække og slippe linjerne der, hvor du vil have dem. Vær bare obs på, at fakturalinjerne skal være sorteret på linjenummer, før det fungerer.

træk og slip varelinjer på faktura

 

Og nu til min favorit… Jeg er vild med genvejstaster og musefrit arbejde. Og hvis du er med på det hold, så er den her nyhed noget for dig.

Vi har længe haft flere forskellige genvejstaster i e-conomic. Men nu bliver du hjulpet til at huske på at bruge dem – og altså give musen en pause.

Hvis du har flere end fem postering i din kassekladde, får du nu vist et lille værktøjstip, som fortæller dig, hvordan du opretter nye posteringer kun ved at bruge tasterne. Du trykker nemlig bare ’N’. Vidste du det? Der er tre trin i den lille guide, vi har lavet. Slut af med trykke ’Færdig’ eller på X’et i højre hjørne, og du får ikke vist guiden igen. Jeg synes, det er ret smart. Jeg håber, du synes det samme.

tooltip til genvejstaster i e-conomic

 

Det var de fire før-jule-forbedringer, jeg havde til dig. Vi vil altid gerne høre din mening om programmet og de forbedringer, vi laver, så giv endelig dit besyv med i kommentarfeltet forneden.

Rigtig glædelig jul.