girokort 75vores forum har flere af jer skrevet til os, at I brændende ønsker muligheden for at registrere leverandørfakturaer med kortart +75 i e-conomic og derfor har vores bank-team været på sagen, trykket på nogle knapper og har nu fået oprettet betalingstype +75 i e-conomic.

Hurra, nu bliver det en fest at betale regninger!

Kortart 75? Hvad er nu det?

Når du skal registrere en faktura fra din leverandør i e-conomic, skal du vælge en betalingstype. De forskellige kortarter bruges til at identificere dig som betaler af en faktura.

Du kan fx vælge ’+71’ der bruger en OCR-linje til at identificere dig som betaler. Identifikationen i kodelinjen er på 14 cifre og et kontrolciffer. Du kan også vælge ’+73’, hvor du kan indtaste en individuel besked med betalingen, det kunne eksempelvis være et kunde- eller fakturanummer.

Kortart 75 (eller ’+75’) er en kombination af ’+71’ og ’+73’. Det betyder, at der både er den fortrykte OCR-linje, der altid vil være et krav at indtaste og så med mulighed for at indtaste en besked ved siden af.

Få +75-betalingerne overført til banken

Vi har tilføjet betalingstype +75, da flere af vores kunder har leverandører, der udsender fakturaer i dette format. De har tidligere været nødt til at registrere betalingen af disse leverandørfakturaer manuelt både i e-conomic og derefter i deres bank.

Fremover kan alle, der får leverandørfakturaer med betalingstype +75, indtaste det korrekt i e-conomic, så betalingen automatisk bliver registreret og nemt kan eksporteres til banken. Ahh, det gør bare det hele lidt nemmere.

Sådan skal du gøre i e-conomic:

Når du opretter en ny postering i din kassekladde, skal du først vælge typen ”Lev.faktura”. Ved betalingstype vælger du ’+’75’, hvorefter du kan indtaste FI-kreditornummeret og OCR-nummeret.

kortart 75

Du skal huske at slå en streg. En skråstreg /

Det er vigtigt, at du i feltet ”OCR/valgfri besked” altid starter med at skrive OCR-nummeret og hvis du så vil indtaste en individuel besked, skal du sætte en skråstreg efter OCR-nummeret. Efter skråstregen må du indtaste lige hvad du har lyst til.

Eksempler på godkendte indtastninger:

000000000000011/Hej søde
000000000011111
000000000011111/

Men du kan altså ikke skrive:

000000000011111 Hej søde

Så husk at slå en streg og så rigtig god fornøjelse med den nye betalingstype, det er fedt, at I bliver ved med at komme med input, så vi kan gøre e-conomic endnu smartere. Tak for det. 🙂