Nu kan det godt gå hen og blive lidt langhåret. Men jeg er her for dig. Jeg skal nok holde dig i hånden – sådan i overført betydning. Ellers ville det måske blive lidt underligt. Nå, videre til sagen.

Moms. Det er lidt af en størrelse. Men ligesom jeg skriver i de tidligere indlæg, så er opsætning heller ikke nødvendig her. Det har vi nemlig ordnet for dig, hvis du bruger standardopsætningen.

Som du måske kan fornemme, så er jeg rigtig stor fortaler for standardopsætningen 🙂

Så nemt er det at oprette en ekstra konto

Selvom at standardopsætningen indeholder alt, hvad du behøver for at komme i gang, så kan det jo godt være, at du lige mangler en ekstra konto. Det kunne for eksempel være internetabonnement til forskellige lokationer.

I stedet for at oprette en konto helt fra bunden, så er det en god ide at kopiere en konto. Så får du nemlig opsætningen med, og du undgår alt for meget tastaturarbejde.

Du skal bare selv huske at rette kontonummeret til. Og så foreslår jeg, at du vælger et nummer tæt på den oprindelige konto, så f.eks. den ene internetkonto ikke ligger i toppen og den anden i bunden.

Derfor skal du bruge momsafstemningen løbende

Endnu et forslag fra mig til dig er, at du bruger momsafstemningen til at følge med i, om du har styr på den – momsen.

Med den kan du nemlig se, om der er forskelle på den beregnede og den bogførte moms. Du kan også se, om du har posteringer uden momskoder.

Du kan også få identificeret konti, hvor der kan være udfordringer med momsen – hvor det driller lidt mere end gennemsnittet.

Måske du har brug for eksperthjælp til det. Der har vi vores glimrende revisorliste, hvor du kan filtrere på bl.a. forskellige ydelser, type af revisor og beliggenhed og finde den revisor, der passer bedst til dig.

I næste uge ser vi nærmere på nogle særlige momsting. Så find hårelastikken frem, for dét bliver langhåret!