Med en e-conomic aftale kan du godt foretage offentlig fakturering i OIOUBL-format.

Du har måske hørt noget af al den snak, der har været vedr. det ændrede format. Hvis du også synes det er en smule forvirrende, så frygt ej, du er ikke alene.

OIOUBL-formatet er en videreudbygning af OIOXML-formatet. Det er nok ikke helt forkert, at kalde det en form for opdatering af det gamle format.

Krav fra IT- og Telestyrelsen

Siden den 1. maj 2011, har det været et krav, at alle offentlige virksomheder skal være registreret i NemHandelsregisteret.

De offentlige virksomheder har siden 1. maj 2011, kun været forpligtet til at modtage fakturaer i OIOUBL-format. Dog er de blevet anbefalet, at kunne modtage fakturaer i OIOXML-format indtil 1. december 2011.

Med e-conomic kan du fakturere i OIOUBL-format

e-conomic og offentlig fakturering

Nu nærmer vi os december og dermed enden på OIOXML-formatet, og du tænker ”hvad så nu?”

Med e-conomic kan du være helt rolig – Vi kan selvfølgelig sende elektroniske fakturaer i OIOUBL-format.

Du skal lave dine fakturaer helt som du plejer. Når du vælger at bogføre og sende den elektroniske faktura, lander den først hos NemHandel.

Dernæst sørger NemHandel for, at den elektroniske faktura bliver lavet om til det rette format, og sender fakturaen videre til modtageren.

Alt foregår altså som det plejer, og du behøver ikke bekymre dig, om det ændrede format.

Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om OIOUBL-formatet, kan du læse spørgsmål og svar hos NemHandel her. Du kan også læse mere om betydningen af det ændrede format, for dig som vareleverandør, hos IT- og Telestyrelsen.