Netop hjemkommet fra WCOA (World Congress of Accountants) i Kuala Lumpur kan jeg konstatere at online accounting bestemt er på dagsordenen på internationalt niveau.

Richard Messik fra UK, Markus Aaberg fra Sverige og undertegnede deltog hele ugen sammen med ca. 6.000 revisorer fra hele verden i en konference der havde fokus på store emner som kvalitetssikring og professionelle standarder, enslydende og transparent finansiel rapportering og udviklingen i de islamiske økonomier. Og så selvfølgelig networking.

På kongressens udstillingsområde præsenterede vi kongresdeltagerne  for vores bud på fremtidens online økonomisystem. Og det var bestemt noget der havde interesse, både for de menige kongresdeltagere, men også for de globale revisionskæder der alle er klar over at online accounting nu skal tages seriøst og som derfor kræver en strategiproces – også på internationalt niveau.

Vi havde den fornøjelse at præsentere systemet hos en af Malaysias største outsourcing-virksomheder, der tidligere har kigget på et par af vore amerikanske konkurrenter, men hos e-conomic fandt hvad de ledte efter. Dejligt at give kunderne hvad de efterspørger.

Min personligt største oplevelse på WCOA var at konstatere at de spørgsmål, forbehold, udfordringer som revisionsvirksomheder har på den anden side af kloden omkring introduktion af online accounting er præcist de samme udfordringer som vi hører i Danmark og andre lande i Europa. Det bestyrker mig i at det er muligt at skabe ét økonomisystem der kan anvendes globalt, og med et minimum af tilretning for de enkelte lande. En perfekt platform for internationale virksomheder for deres samarbejde med deres efterhånden ligeså internationale revisionsvirksomheder.

Verden bliver konstant mindre, og vi bliver nødt til at have gode systemer der understøtter denne udvikling.

Næste WCOA kongres er i Rom i 2014 – vel mødt.

/Anders Bjørnsbo