o-maerke-m-tekst

Nej, vi er ikke ved at ansøge om et ø-mærke til vores hjemmeside.

Men da antallet af demo-versioner og nye kunder alene i januar måned nærmede sig 2.000 stk, da faldt tankerne på hvilke fordele internettet gav os. Fordele vi har ved at leve på internettet set i forhold til hvad vi – lidt ophøjet – kalder for “den gamle verden”.

I dag anvender mere end 10.000 virksomheder e-conomic programmet i Danmark alene – og i tusindvis af demo-udgaver er sluppet løs de sidste par år.

Vi regnede os så lystigt frem til, at – inklusive diverse opdateringer – er vi sluppet for at udsende mindst 30.000 CD. Hvis en CD med cover er 15 cm bred svarer det til 450.000 cm CD’ ere. Rundt regnet en lang række på 5 kilometer. Det er fra Kgs.Nytorv, forbi os, Rådhuspladsen, ud af Vesterbrogade, ind i Zoologisk have – og en god rundtur helt over i Børne Zoo.

Over frokosten i dag blev der regnet videre:

Forsendelse af mere end 100.000 papirfakturaer er undgået. Træer svarende til 20 ton manualer lever videre Ingen lokale installationer med små svedende servere. Ingen endeløse rækker af minimalt belastede back-up bånd. Ingen besøg ved installation eller opgraderinger.

En masse konsulentbesøg bliver sparet hver dag da vi jo deler samme informationer bag hver vores skærm. Og tungest på miljøkontoen måske; det antal gange I kunder, revisorer og bogholdere nu ikke længere “lige må omkring kontoret”. Når I ikke længere “lige bliver nødt til at kigge forbi” for at få adgang til seneste data, men i stedet nu “bare lige skal logge på”

En hurtig høkerregning gav vel 3.000.000 færre kørte kilometer allerede – snart 100 gange rundt om jorden. Der er intet “Co2 tegn” på lommeregneren, men nogen ton co2 besparelser må det være blevet til.

Om vi så er en særligt miljøbevidst virksomhed, næppe. Som andre forsøger vi vel blot at opføre os ordentligt. Vi har reduceret vores hvilestrøm ved alle arbejdspladser, har lav- energipærer og økologisk indkøb til frokost hvor det er muligt.

Vi vil altså hverken fremstå som frelste eller stille os forrest i den fornuftige og spirende bølge omkring Grøn IT.

Alligevel føles det nu ganske godt at vi også sparer på vores fælles ressourcer, når vi leverer økonomistyring “the e-conomic way”.

God weekend !