I tirsdags så vi på, hvordan du ganske enkelt kunne massefakturere dine kunder, så du slap for at bruge din tid på administrative opgaver og i stedet kunne bruge dine ressourcer på at styrke dine kernekompetencer. Men der er mange flere værktøjer, som du kan inddrage i e-conomic, som vil kunne optimere din arbejdsproces og dermed være med til at sikre, at du opnår succes med din virksomhed. I denne blogpost vil jeg vise dig, hvorfor det kan være yderst effektivt at få lavet et budget.

Få styr på din fremtid – så får du mest ud af nutiden
Budgetter er et eminent redskab, som du kan bruge til at sikre, at du har det fornødne overblik, der skal til, for at man kan træffe de beslutninger, som giver din virksomhed mest værdi. Man kender det jo alt for godt – det er alt for let at miste overblikket. Især når man som mindre virksomhed har en million bolde i luften. Hvis du får styr på dine forventninger til fremtiden, har du meget lettere ved at planlægge nutiden og være i stand til at være opmærksom på vitale økonomiske bevægelser.

Men der er jo ingen grund til at gøre budgethåndtering mere besværligt end højest nødvendigt. Derfor skal alle de hjælpemidler, som man har adgang, helt sikkert udnyttes, så du får det optimale ud af dit regnskab med minimal indsats.

Find den metode, der passer dig bedst
Hos e-conomic har du flere forskellige muligheder for at få dette berømte overblik gennem budgettering. Det er dit behov og temperament, der helt alene bestemmer, hvilken vej du vil gå.

Den enkle model
e-conomic har i sig selv en budgetfunktion, som helt simpelt gør det muligt for dig at indsætte budgettal for de enkelte konti. Denne feature følger gratis med regnskabsprogrammet. Det er lige til at få det op at køre – du går ind under indstillinger, hvor du ud fra hver konto kan trykke på budgetknappen og indtaste dine forventede indtægter og udgifter. På ingen tid har du dermed et overblik over din virksomheds økonomiske fremtid og kan agere ud fra dette.

Efterfølgende har du selvfølgelig mulighed for at udskrive budgetsammenligningsrapporter, så du kan se, hvor god du har været til at holde budgettet.

Den udbyggede model
Har du brug for et mere gennemgribende værktøj, der i højere grad kan give dig grafiske præsentationer af dine budgetter, kan du naturligvis også det. e-conomic har lave forskellige budget-apps i samarbejde med nogle af vores dygtige samarbejdspartnere, som er specialiseret inden for budgetplanlægning. Det betyder, at du med en af disse apps selvfølgelig har mulighed for at få alle de funktioner, som du fik i den simple model, men samtidig får du bl.a. adgang til likviditetsbudgettering, hvor du virkelig kan få overblik over dit cash-flow.

Ikke alene kan du bruge denne økonomiske oversigt til selv bedre at forstå, hvordan du i fremtiden bedst muligt kan investere dine penge. Står du desuden og skal præsentere din virksomhed for bank eller investorer, kan du let lade dem få en indikation af, hvordan du og din virksomhed har det, og hvor I er på vej hen. Der er af denne grund flere fordele, som et overskueligt budget medfører.

Er du stadig i tvivl?
Så kan læse meget mere om budgetter og om de forskellige apps, som kan hjælpe dig med at gøre din daglige drift meget mere gennemsigtig. På den måde burde du kunne finde den metode, der passer dig bedst – og har du spørgsmål tager du selvfølgelig bare fat i vores support.

budget-blog