Lørdag den 17. september omkring kl. 17 oplevede flere kunder og besøgende på vores hjemmeside, e-conomic.dk, at blive mødt af en fejlmeddelelse om, at forbindelsen til websitet ikke var sikker. Det er der nu rettet op på.

Hvad skete der i lørdags?

Fejlmeddelelsen skyldtes, at vores SSL-certifikat ikke var blevet fornyet. Det er 100% vores fejl, at certifikatet ikke blev fornyet i tide, og det undskylder vi mange gange. Vores certifikat blev fornyet lørdag aften ca. kl. 18.00.

Der har ikke været nogle sikkerhedsrisici forbundet med den fejlmeddelelse, som du måske er stødt på. Vores hjemmeside, e-conomic.dk, og regnskabsprogrammet har ikke været påvirket. Det har været ligeså sikkert som normalt at benytte programmet og websitet.

Hvis du stadig får fejlmeddelelsen, så hjælper det at slette cookies og rydde cachen i din browser. Virker det ikke, så tag endelig fat i os.

Hvad betyder det, at man har et SSL-certifikat?

Noget forenklet kan man se et SSL-certifikat som en type kontrakt, der bliver indgået mellem en virksomhed og en sikkerhedsekspert. Denne kontrakt betyder, at der er en tredjeparts sikkerhedsgodkender, som siger god for, at e-conomic.dk (eller et hvilket som helst andet website) er et sikkert sted at opholde sig.

Sikkerheden bliver derfor ikke påvirket, hvis et SSL-certifikat udløber. Det er så at sige kun sikkerhedseksperten, som ikke har fået en ny kontrakt at underskrive, og det er hvad der skete her i weekenden.

Hvad er den tekniske forklaring af et SSL-certifikat?

Et SSL-certifikat er en måde at forsikre besøgende om at et specifikt website er et sikkert sted at handle. Mere teknisk står SSL for Secure Sockets Layer, og det er en krypteringsprotokol, der sikrer, at kun afsender og modtager (besøgende og ejer af et website) kan læse den information, der sendes der imellem.

 

Endnu en gang undskylder vi ulejligheden. Skriv endelig nedenfor, hvis du har spørgsmål.