Du kan desværre opleve længere ventetid, når du vil i kontakt med os. Her får du indblik i, hvorfor vi har travlt, og hvad vi gør for at nedbringe ventetiden i vores support.

 

Vi modtager flere henvendelser end normalt

Mange af vores kunder bruger fortsat tiden hjemmefra på at komme i bund med deres administrative opgaver. Og flere af dem mangler sparring med kollegaer i deres daglige arbejde. 

Derfor har vi ekstraordinært mange kunder, som vil i kontakt med os. Lige nu modtager vi 44 % flere chatsamtaler og 20 % flere telefonopkald, end vi gjorde sidste år i januar.

Derudover er januar altid en af de travleste måneder i e-conomic, fordi mange virksomheder allerede begynder at gøre klar til årsafslutning. Det betyder, at vi normalt får op til 35 % flere henvendelser i supporten i januar, sammenlignet med resten af året. 

Samlet set forventer vi derfor, at dette kvartal bliver det travleste kvartal i supporten nogensinde. Alene i den første uge af januar har vi modtaget 4.958 chatsamtaler og 3.179 telefonopkald. Og vi forventer, at modtage 19.614 chatsamtaler og 12.716 telefonopkald i hele januar. 

Til sammenligning modtog vi 13.614 chatsamtaler og 10.571 telefonopkald i januar 2020. 

 

Vi ansætter medarbejdere så hurtigt vi kan

For at imødekomme det ekstraordinært store antal henvendelser har vi ansat så mange nye medarbejdere i supporten som muligt. 

Siden starten af oktober 2020 har vi ansat 14 nye medarbejdere i supporten. Men på trods af indsatsen, må vi erkende, at det ikke har været muligt at finde, ansætte og uddanne nye medarbejdere hurtigt nok til at følge med antallet af henvendelser.

Derfor har vi ikke kunnet levere den ventetid og det serviceniveau, vi ellers plejer.

Vi har trukket på alle medarbejdere i virksomheden for bedre at kunne imødekomme den store belastning i vores support. Derfor kan du opleve at tale med medarbejdere, som normalt sidder i andre afdelinger i e-conomic, når du kontakter os.

Vi søger fortsat nye medarbejdere til vores support, som kan hjælpe os med at give dig den bedst mulige serviceoplevelse og nedbringe ventetiden.

 

Hjælpen er nær

Ved at klikke på den grønne bog, øverst til højre i e-conomic, får du adgang til vores hjælpeleksikon e-copedia. Her finder du hjælp og vejledninger til langt de fleste funktioner i e-conomic.

I vores ordbog finder du desuden forklaringer på regnskabstermer og -udtryk. 

Og på vores YouTube-kanal findes flere hundrede videoer, som kan guide dig gennem brugen af e-conomic.

Vi håber, du kan bruge vores andre hjælpekanaler, indtil vi igen har normale svartider i supporten.