I sidste uges afsnit af ”Kom flyvende fra start-føljetonen” kiggede vi på, hvordan du kommer godt fra start i e-conomic ved blandt andet at vælge en standardopsætning.

Denne gang ser vi på, hvordan det står til med dit regnskab – en slags øjebliksbillede af, hvordan det går.

Følg saldoen i banken og bevar overblikket

Bruger du vores standardopsætning, får du et overblik over din bank eller kassekredit. Det kan du, fordi din bank eller kassekredit med standardopsætningen er sat op som det, der hedder beholdningskonto.

Der kan du følge saldoen bilag for bilag. Og det er altid en god ide løbende at følge saldoen i banken, mens du bogfører. Det giver dig nemlig et godt indtryk af, om du er på rette vej.

Undgå fejl i bogføringen – se konsekvensen før du bogfører

Når du skal lave rapporter fra e-conomic, kan du bruge funktionen ”Medtag kladdeposteringer” (du skal bare sætte et enkelt flueben) og se rapporterne baseret på tal, der endnu ikke er bogført.

Du får altså fuldt overblik over alle tallene, før du trykker bogfør. På den måde kan du nemt og hurtigt spotte og rette eventuelle fejl og være sikker på, at din bogføring er korrekt.

Det gør det hele meget nemmere for både dig og din revisor. Og så kan det jo være, at din regning fra revisoren bliver lidt billigere 😉