Er din virksomhed ramt af forbuddet mod at holde åbent efter kl. 22 pga. stigende smittetal med corona-virus? Så kan du nu søge om kompensation for faste omkostninger, som virksomhed eller for tabt omsætning, som selvstændig.  

Kompensationen gælder t.o.m. d. 31. oktober 2020 med mulighed for forlængelse året ud. Nedenfor får du overblik over, hvad du skal være opmærksom på. 

 

Hvem kan søge?

 • Virksomheder og selvstændige, som beskæftiger sig med servering og som rammes af den begrænsede åbningstid
 • Underleverandører, som primært har leverancer til barer, restauranter, caféer o.lign.
 • Kulturliv, fx spillesteder, teatre og biografer, der rammes af den begrænsede åbningstid

 

Hvornår kan du søge?

 • Når din virksomhed kan dokumentere en nedgang i omsætningen på mindst 35% pga. den begrænsede åbningstid
 • Når du, som selvstændig ejer, kan dokumentere en nedgang på mindst 30% pga. af den begrænsede åbningstid over en periode på mindst 14 dage
 • Når din virksomhed er registreret i Det Centrale Virksomhedsregister senest d. 9. marts. 

 

Hvordan får du dokumentation?

Du kan fremskaffe dokumentation for tabt omsætning og faste omkostninger ved at sammenligne perioden i 2020 med den tilsvarende periode i 2019. Du kan også sammenligne med en anden periode, hvis der har været særlige omstændigheder sidste år, såsom barsel.

Er du i tvivl om, hvordan du henter dokumentation i e-conomic? Eller hvordan du bogfører modtaget kompensation? Så har vi lavet en simpel guide med praktiske tips til dig. 

Guide til Corona hjælpepakker i e-conomic >>

 

Hvornår skal du bruge en revisorerklæring?

For at få kompensation for faste omkostninger, skal du vedlægge en erklæring fra din revisor på at du har opgjort omsætning og faste omkostninger korrekt samt hvorvidt din virksomhed har haft driftsunderskud i 2019. 

Hvis du tidligere har søgt om kompensation for faste omkostninger, kan du bruge den revisorerklæring, du fik den gang. Hvis du søger kompensation for en periode på mindre end en måned, kan kravet til revisorerklæring lempes.

 

Hvilke muligheder har du ellers?

 • Virksomheder med begrænsede åbningstider kan bruge den nye arbejdsfordelingsordning, som kom på plads d. 30. august 2020.
 • Arrangører, som må aflyse arrangementer med 350 personer eller derover, kan stadig søge om kompensation t.o.m d. 31. oktober 2020.
 • Barer, restauranter og caféer, som må udskyde eller ændre et arrangement væsentligt, kan også søge om kompensation
 • Hvis din virksomhed er tvangslukket, kan du stadig bruge lønkompensationsordningen, indtil forbuddet bliver ophævet.
 • Tvangslukkede selvstændige, fx diskoteker og natklubber, kan stadig få kompensation med kompensationsordningen for selvstændige, som gælder t.o.m. d. 31. oktober og med mulighed for forlængelse året ud.

Søg om kompensation som selvstændig med CVR-nummer >>

Søg om kompensation som freelancer med B-indkomst >>

Søg om kompensation som freelancer med både A-og B-indkomst >>