Med en stigende efterspørgsel fra privatpersoner på webshop handel i EU, blev der introduceret nye momsregler pr. d. 01.07.2021.

Reglerne skal gøre det lettere for danske virksomheder, at registrere korrekt moms. Således, at ved tilmelding til MOSS-ordningen skal danske virksomheder kun angive moms af deres salg til private i EU 1 sted – nemlig hos SKAT – i stedet til hvert land, som førhen.

Og det er faktisk ret smart. Men selvom det kun skal angives ét sted, så kan det stadig være en udfordring, fordi den slags salg skal momses med gældende moms fra modtagerlandet – altså der hvor køber modtager varen.

Større krav til webshops og regnskabsprogrammer

Med de nye momsregler er der også opstået et krav fra virksomheder om, at deres webshop og regnskabsprogram kan håndtere disse regler så nemt, som muligt.

Det er ikke længere nok “bare” at kunne påsætte 25 % moms på fakturaerne. Handlen er i den grad tilgængelig på webshops og det skal ikke være virksomhedens webshop og/eller regnskabsprogram, som sætter en begrænsning for mere omsætning. Tværtimod.

Lige siden momsreglerne blev besluttet har e-conomic fået opfordringer fra samarbejdspartnere om at udvikle funktionalitet til at understøtte OSS. 

Løsningen er klar

e-conomic understøtter nu OSS, og hele udviklingen af funktionen er sket i tæt samarbejde med vores partnere. Både rent lovmæssigt med hjælp fra revisorer, men også det tekniske med specielt fokus på de webshops, som integrerer med e-conomic.

Integrationen med webshoppen er essentielt for virksomhederne – ikke mindst når det kommer til salg uden for landets grænser.

Derfor er vi glade for, at vi sammen med vores integrationspartnere har kunne sikre funktionalitet gennem e-conomics åbne API – så transaktioner kan flyde mellem webshops og e-conomic.

e-conomics samarbejdspartner IEX, har haft en central rolle i test og udvikling af funktionerne og det har sikret, at e-conomic ikke bare stiller funktionalitet til rådighed, men allerede fra start har fået forståelse for de behov og krav vores partnere stiller. Det at kunne teste funktionerne med IEX giver også en helt anden grad af kvalitet før funktionen gik “live”.

Du kan læse mere om IEX’s OSS understøttelse i e-conomic her:
Release af OSS-understøttelse til e-conomic >>

Og er du i tvivl om, hvordan løsningen skaber værdi, kan du læse mere om en kunde der benytter IEX’s løsning sammen med e-conomic her:
Reelight – Integration mellem webshop og regnskab med lagerstyring og OSS >>

For uddybning af funktionaliteten i e-conomic kan du også se vores guide:
Opsætning af Moms One Stop Shop >>