2019 er allerede godt i gang. Det betyder, at det er tid til at lukke dit regnskabsår for 2018 og starte et nyt op. Og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig med. Derfor får du her en liste med 6 punkter, der giver dig en legende let årsafslutning i e-conomic.

1: Bogfør i 2018
Hvis du stadig er i gang med at bogføre i 2018, kan det være en fordel at spærre nogle af perioderne i dit regnskabsår for 2019. e-conomic skriver nemlig automatisk 2019 efter de datoer, du indtaster nu. Derfor kan du ved en fejl komme til at bogføre i december 2019 i stedet for december 2018.

2. Opret et nyt regnskabsår
Det er nemt at oprette et nyt regnskabsår i e-conomic. Sådan gør du:

  1. Klik på det orange tandhjul (Indstillinger) og vælg “Alle indstillinger”
  2. Klik på menuen “Regnskab” i venstre side og vælg “Regnskabsår”
  3. Vælg “Nyt regnskabsår” og indtast datointerval
  4. Tryk “Gem” for at oprette det ene regnskabsår eller “Gem & ny” for at oprette flere regnskabsår.

Du kan starte dit regnskabsår på en hvilken som helst dato i måneden. Dog kan du højest angive en 18 måneders periode.

3: Lav en ny bilagsserie
Alle dine bilag skal have et unikt bilagsnummer per regnskabsår. Derfor kan det være en god idé, at starte nummerserien forfra, når du åbner et nyt regnskabsår. Så støder du nemlig ikke sammen med de omkringliggende nummerserier. Her kan du se, hvordan du starter en ny nummerserie

4: Få alle dine omkostninger, udgifter og udlæg med i regnskabet
Det er fakturadatoen, der er gældende, når det kommer til moms- og skattefradrag. Så selvom betalingsfristen først er i 2019, så skal omkostningerne og udgifterne med i 2018.

Hvis du har lagt ud for ting, som skal betales af firmaet i 2018, så skal du også huske at have dem med i dit regnskab for 2018. Husk, at du skal have kvitteringer eller anden dokumentation for købene.

5: Husk lageroptælling, hvis du bruger tillægsmodulet Lager
Hvis du har et varelager, skal du huske at lave en lageroptælling. Her kan det være en hjælp at printe lageroptællingsrapporten fra e-conomic. Den giver dig en nem oversigt over beholdningen af varer pr. dags dato.

6: Kom på gratis, online kursus
Vil du have en letforståelig gennemgang af, hvordan du laver årsafslutning i e-conomic? På vores gratis, online kursus sidder en af vores dygtige supportere klar til at vise dig alt, du skal vide. Online kurset varer kun 1 time og du kan selvfølgelig stille spørgsmål undervejs. Du kan tilmelde dig online kurset her.

Bonus: Få al den hjælp, du har brug for
Har du spørgsmål, så sidder vores superskarpe supportere også klar til at hjælpe dig på telefon 88 20 48 40 eller chat og mail.

Du kan i øvrigt også finde svar på de mest almindelig spørgsmål om årsafslutning i vores brugsvejledning e-copedia.