Pr. dags dato er der indført en ny kontotype i kontoplanen Suminterval. For at sikre at rapporterne viser alle data, skal der foretages ændringer og oprettelser i kontoplanen.

Vær opmærksom på at efterfølgende vejledning er for standardkontoplan for selskaber. For enkeltmandsvirksomheder og hvis du bruger en anden kontoplan kan det være det drejer sig om andre konti og intervaller!!!

I bunden af dette indlæg finder du en video der beskriver ændringerne.

Det første du skal gøre er at oprette en ny konto, der beregner årets resultat, på det rigtige sted i balancen.

Åbn kontoplanen.

Find den sektion af kontoplanen, der omhandler egenkapitalen.

Opret en ny konto med nummeret 6140 med teksten ”Periodens resultat” – hvis det er enkeltmandsvirksomhed kan kontonummeret være 6112, hvis dette ikke er brugt. Det kan evt. gøres ved at kopiere en af de nærliggende konti og ændre den eller foroven i kontoplanen ved at klikke på ”Opret konto”. Kontoen skal have den nye type ”Sumintervaller”. Den skal summere over er alle driftskonti. Indtast derfor i feltet ”Sumintervaller” ”1000..4990”.

Derefter skal du sikre at egenkapitalen bliver beregnet korrekt. Da en sumkonto ikke medregner andre sumkonti, skal du også ændre konto 6199 ”Egenkapital i alt”, således at den summerer både egenkapitalkontiene og driftkontiene. Derfor ændrer du typen på konto 6199 fra at være af typen ”Sumfra” til at være af typen ”Sumintervaller”, og indtaster det nye interval. Indtast derfor i feltet ”Sumintervaller” ”1000..4990;6100..6198”.

Til sidst skal du sikre at passiver stemmer og medregner den nye konto med årets resultat. Du skal derfor ændre konto 8999 ”Passiver i alt”, på samme måde som du ændrede konto 6199 – typen skiftes fra ”Sumfra” til ”Sumintervaller”, og du summere over to intervaller nemlig alle driftkonti og alle passiv-konti. Indtast derfor i feltet ”Sumintervaller” ”1000..4990;6000..8998”.

Ændringer til disse 3 konti sikrer, at kontoplanen nu selv hele tiden beregner årets/periodens resultat, samt sikrer at passiverne nu altid er lig med aktiverne (når man se på saldi i kontoplanen).

Video vejledning. Videoen kan stoppes ved at højreklikke og trykke på “play”. Husk igen at din kontoplan kan se andeledes ud og du derfor skal sikre at det er de rigtige intervaller du bruger.

Hvis du har spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til Support på 8820 4841.