Og overvåger du hvad der bliver skrevet om din virksomhed online? Det gør vi. Og jeg vil vove den påstand, at det giver mening for alle virksomheder at gøre det samme.

Med en relativt lille indsats, kan du få besked hver gang din virksomheds navn, dit eget, eller din tantes navn skrives et sted på nettet.

Google Underretninger er et godt og gratis sted at starte med automatisk overvågning. Og det er meget let at sætte op. Når du lander på den meget minimalistisk udseende side vil du se fem felter.

Google underretninger

Angiv hvad du vil overvåge, og så er du i gang

Det øverste felt har navnet ”Søgeforespørgsel” og er det vigtigste. Det er nemlig her du skal taste det, eller de, ord du ønsker at overvåge. Du kan f.eks. taste dit virksomhedsnavn. Består dit virksomhedsnavn af to eller flere ord, kan du sætte gåseøjne omkring ordene. Så vil der kun blive vist resultater hvor ordene står i den rækkefølge du har tastet.

”Resultattype” giver dig mulighed for at vælge om du kun vil have besked hvis der skrives noget nyt på f.eks. blogs, eller på forums eller lignende. Du vil opleve at der til højre for felterne, bliver vist eksempler på hvordan et resultat vil se ud, efterhånden som du specificerer din underretning.

”Hvor ofte” giver næsten sig selv. Det eneste der er værd at nævne er, at valgmuligheden ”Når det sker”, er lidt misvisende. Google er en god og dygtigt bygget søgemaskine. Men den kan ikke overvåge alle websider for nyt indhold i  det sekund det lægges online. Så her vil der typisk være en lille forsinkelse.

”Hvor mange” er antallet af resultater der skal vises. Hvis du vælger ”Kun de bedste resultater” vises kun de resultater som Google vurderer som de mest relevante. Ellers vises alt nyt indhold.

Til sidst er der bare tilbage at indtaste din mailadresse og at klikke ”Opret underretning”. Og så kan du ellers læne dig tilbage og vente på, at der dukker resultater op hvor det du er interesseret i, bliver nævnt.

Og hvad kan man så bruge disse underretninger til? Jeg er sikker på at du har en idé eller to. Og jeg har også en række idéer. Men dem alene kan jeg skrive et helt blogindlæg om, så det må vente lidt endnu. Indtil da kan du gå i gang med at lege lidt med Google Underretninger og se hvad du kan få ud af dem.

Jeg håber indlægget har givet dig lidt inspiration til hvad du kan lave her når vejret ikke ligefrem indbyder til udendørs sommeraktiviteter. Kom gerne med kommentarer og idéer herunder, hvis du har noget du vil dele.