I denne “påskeuge” fik vi en henvendelse om at hjælpe Røde Kors med regnskabsystem til deres 20 børnelejre: Selvfølgelig og absolut. Vi er klar.

Okay, måske billige point – vi har jo hvad der rent teknisk kan kaldes en marginalomkostning som er næsten nul.

(læs: det koster meget lidt at at smide regnskab nummer 13001-21 ekstra i bunken)

Nemt for os og stor gevinst for Røde Kors !

Men hvorfor stoppe her – hvad skal vi så gøre videre frem – hvem skal/bør vi hjælpe ?

Nuvel, et senior bowlinghold i Køge som søger ny sponser er næppe “værdigt trængende” – bare svært tørstige 😉 – vi deltager gerne i et drabeligt opgør – men agererer ikke som sponsorer.

Findes der ikke en slags brutto-liste – et sted hvor man – alt andet lige – kan se hvem der trænges hjælp. En slags “certified NGO”

(Og nej, vi er ikke på vej til at skabe et højtprofileret “charity program”. Vi vil ikke aflure en eller anden amerikansk konkurrents hjemmeside og så bare kopiere deres kodex

Måske er vi lidt i et dilemma. Vi VIL gerne hjælpe – men vi vil ikke prale ! – hjælp os – og vi giver !

Vi påstår jo heller ikke at vi er økologiske bare fordi vores produkt – alt andet lige er miljøvenligt. (mere om økologisk økonomistyring her)

Men vi vil gerne hjælpe de organisationer som på positiv måde bidrager med andet og mere end til den traditionelle erhvervsøkonomi – og nej en eller anden formel eller akkrediteret hos et ministerie skal ikke afgøre udfaldet – men hvad skal så ?

Foreløbig tilbyder vi Røde Kors Børnelejre en række fordele og håber at komme i dialog med mange flere organisationer vi forhåbentlig kan hjælpe.

Og findes der en venlig sjæl som kender de mere faktuelle forhold om støtte ordninger – eller en der har ideen til det rigtige charity program for e-conomic i Danmark anno 2008 – send os meget gerne en mail.

Og så i øvrigt – Rigtig God Påske !