Det er ikke første gang, jeg fortæller dig om, hvordan du kan arbejde mere musefrit i e-conomic. Og det bliver nok heller ikke sidste gang. Det er nemlig noget, der stadig bliver efterspurgt – genvejstaster i e-conomic og nemmere arbejdsgange uden mus. Netop det kan du blive klogere på her.

En af de helt nemme måder at arbejde uden mus, er ved at trykke ’N’ for ny postering, når du står i dine kassekladder. Du kan også flytte musen op og ned på listen over posteringer og trykke ’E’ for at redigere, og du kan trykke ’C’ for at kopiere. De her genvejstaster fungerer også for fakturalinjer, varer, kunder og varegrupper. Her kan du se en liste over alle genvejstaster.

Den nemme vej rundt i e-conomic

Faktisk er det noget helt andet og måske mere ukendt end genvejstaster, som jeg vil fortælle dig lidt mere om. I e-conomic har vi nemlig et navigeringsværktøj, som hjælper dig til at komme rundt i programmet helt uden mus. Det er også smart, hvis du er ny i programmet og ikke lige kan huske, hvor de forskellige ting ligger.

Det er meget simpelt at bruge værktøjet – du trykker bare på punktum på dit tastatur, og herefter får du en søgeboks frem. Så kan du ellers bare begynde at taste løs, og programmet kommer så med forslag til menupunkter, som matcher det, du skriver. Taster du for eksempel ”afs”, foreslår programmet ”bankafstemning”, ”momsafstemning”, ”afstemning af debitorsamlekonto” osv.

Det er ret simpelt – og ret smart. Men du kan bruge det til endnu mere.

Fakturering uden mus

Du kan nemlig også bruge det til at gøre nogle helt specifikke arbejdsgange musefri. For eksempel når du skal oprette en ny faktura. Der ville du måske normalt klikke på det fakturaikon, hvor der står ”Vis faktura”, for at se hvordan din faktura ser ud, inden du sender den. Hele det flow kan du gøre uden musen. Se her i videoen hvordan:

 

Vi kommer til at dele et par forslag mere til, hvordan du kan arbejde på denne måde uden musen. Så prøv det af, og se hvordan det fungerer for dig. Det kan være, du kan forbedre dine arbejdsrutiner og lægge musen på hylden. God fornøjelse.