Kender du det, at du ikke helt ved, hvor og hvordan du skal starte med det her regnskabs-hejs? Der kan vi forhåbentlig hjælpe dig videre.

Vi starter nemlig en føljeton her på bloggen, hvor vi gennemgår det helt grundlæggende i e-conomic. Og så viser vi dig, hvor lidt der egentlig skal til for at det hele bliver lidt sjovere og nemmere at arbejde med. Så velkommen til.

Hvordan bogfører jeg egentlig?

En af de første problemstillinger, som vi ofte hører, går tit på, hvordan du rent faktisk laver den daglige bogføring. Altså, debet og kredit og hvilken konto og hvordan og så videre.

Det kan godt være lidt rodet at finde rundt i, også selvom du har en bogholder tilknyttet. For ligeså mange bogholdere der findes, ligeså mange måder kan du vælge at bogføre på. Sådan da. Nu hjælper vi dig lidt på vej.

Derfor er det en god ide at bruge en standardopsætning

Vælger du en standardopsætning i e-conomic, så er du allerede godt på vej. Kontiene i standardopsætningerne dækker stort set alle almindelige behov for registreringer. Vi har forsøgt at holde det simpelt, så navnene på de forskellige konti er så åbenlyse som muligt – for eksempel telefon.

Lader du standardopsætningen være, som den er, så er du også godt kørende. Der er nemlig fastsat, hvilken retning der passer til den enkelte konto – om der debiteres eller krediteres.

Jeg tænker, at du allerede har hørt om debet og kredit? Det er ikke noget, du skal være bange for. I standardopsætningen er det nemlig sat op, om der skal debiteres eller krediteres på de forskellige konti.

For hver transaktion, du laver, skal der også være en modkonto. Det er som regel banken, men der kan også være et væld af andre muligheder. Vi har taget højde for dem, men vi kan desværre ikke generalisere, når det kommer til modkontoen.

Og så er der det med momsen – den har vi også styr på. Den kommer vi tilbage til senere, når vi nærmer os momsindberetningen.

Det var det for dette første indlæg i vores serie, som forhåbentlig hjælper dig godt fra start.

Næste uge kigger vi på, hvordan det så rent faktisk går med dit regnskab. Så følg med.