Oplever du nogle gange, at teknikken driller lidt? Ved du ikke altid, hvordan du kommer videre? Så frygt ej! Jeg har her samlet en håndfuld tricks, så du hurtigt kan komme videre med arbejdet.

I tirsdags startede jeg føljetonen om tips, tricks og genveje. Det er nu blevet tid til del nummer 2.

Skift browser og/eller PDF-læser
Hvis du bliver ved med at opleve “den usynlige faktura” eller lignende problemer, hvor F5 proceduren virker, så kan det være en ide, at skifte internetbrowser og/eller PDF-læser.

I vores e-copedia har vi lavet en guide til, hvordan du skifter PDF-læser.

Du kan læse mere om browsere samt finde links til, hvor du kan downloade de nyeste browserversioner her. Det er en smagssag og et spørgsmål om tilvænning at finde den rette browser. Vores erfaringer er dog, at Firefox eller Chrome er både gode og hurtige, men e-conomic fungerer også med Internet Explorer og Safari.

Slet midlertidige internetfiler og cookies
Midlertidige internetfiler, er filer som gemmes på din harddisk bl.a. for vise indholdet hurtigere næste gang, du besøger den samme side. Men nogle gange kan der opstå fejl, når de midlertidige internetfiler gemmes, og dette kan give problemer, f.eks. når du skal logge på e-conomic.

browserlogoer for explorer, safari, chrome og firefox

Et browserskifte eller -oprydning kan være vejen frem, hvis teknikken driller

Vi har i e-copedia lavet en grundig guide til, hvordan du sletter midlertidige internetfiler i Explorer, Firefox, Chrome og Safari. En genvej til at gøre dette på PC, er at trykke Ctrl+Shift+Del. Ved at trykke på disse taster, kommer den en boks op, hvor du sætter flueben i de ønskede kasser og herefter trykker ”Ryd nu”. Genvejstasten på mac er shift+cmd+slet.

Hvilken browser har du?
Hvis du ringer til os for at få hjælp til browserproblemer mv. vil vi spørge dig om, hvilken browserversion du har. Dette kan du finde ud af ved at trykke på ”hjælp” i browserens værktøjslinje og vælge ”Omkring X browseren”.

Har du en nyere browser, vil du højst sandsynligt skulle trykke på en svensknøgle, et tandhjul eller browsernavnet øverst i browservinduet. Du kan også trykke på Alt-tasten og værktøjslinjen med fanen “hjælp” vil komme frem.

Følg med i næste afnsit
Senere på ugen kommer tredje del af denne føljeton, så snart ved du alt, hvad der er værd at vide om genveje og teknik-tricks 😉

Har du ikke fået det hele med? Så kan du læse del 1 lige her.