Lige meget om du er nybegynder i e-conomic eller tilhører den mere garvede gruppe af brugere, så er der altid nogle guldkorn i systemet som du endnu ikke kendte til. I dag har jeg et tip til dig, der savner at kunne se, om din kunde faktisk har set den faktura, du har sendt.

Se status på udgående fakturaer

Når du har lavet din faktura i e-conomic, kommer du til den knap, der hedder ’Bogfør og send faktura’. Denne knap åbner et nyt vindue, hvor du bl.a. kan indtaste mailadresser på relevante modtagere, emnelinje og tekst til din faktura-mail.

Hvis du klikker på knappen ”Vis alle e-mailindstillinger”, kan du vælge, hvordan du vil inkludere PDF-filen med fakturaen i e-mailen til din kunde.

blog-fakturastatus1

 

Hvis du kun sætter flueben i boksen ”Inkluder som link”, vil din kunde modtage en mail fra dig, hvor der er et link til fakturaen. Når kunden klikker på linket, bliver det automatisk registreret i e-conomic, så fakturaens status bliver ændret til ”åbnet”.

blog-fakturastatus2

 

For at se status på dine fakturaer skal du klikke på fanebladet ’Salg’ og i venstremenuen vælge ’Fakturering’ > ’Sendt’. Her kan du søge dine fakturaer frem og se deres status samt hvem der sendt fakturaerne og gensende dem ved at klikke på brev-ikonet ude til højre.

blog-fakturastatus3

Nu kan du fremover vide med sikkerhed om din kunde har modtaget og set din faktura.

 

Har du et tip?

Kendte du allerede til denne funktion, så er jeg sikker på, at der gemmer sig nogle andre guldkorn til dig. Vi tilføjer nemlig hele tiden nye funktioner og optimeringer som du kan følge med i her.

Hvis du selv ligger inde med et godt tip som du vil dele med andre, så skriv det gerne i kommentarfeltet her på bloggen. Sharing is caring, har jeg hørt.