Jeg har tidligere her på bloggen skrevet om, en af de fordele der er ved at anvende et webbaseret regnskabsprogram. Det handler bl.a. om, at programmet ikke er afhængig af, hvilket operativsystem (f.eks. Windows, OS X eller Linux) din computer bruger.

Et webbaseret program bruges gennem en webbrowser, som f.eks. Internet Explorer eller Firefox. Netop Internet Explorer og Firefox er de to mest anvendte Internet browsere. e-conomic regnskabsprogram er optimeret til at fungere optimalt i begge browsere. Anvender du en anden browser som f.eks. Safari til Mac, fungerer systemet også, men er ikke optimeret til denne browser, så der kan være ting der der ser en smule anderledes ud.

Jeg arbejder selv på en Mac og bruger firefox browseren når jeg skal på Internettet. Den er helt gratis at bruge og jeg er rigtig godt tilfreds med den. Du kan hente den på gratis her.

Rigtig mange programmer kan efterhånden fås webbaserede f.eks. har Google en fuld kontorpakke GoogleDocs. Du skal altså ikke bruge andet end en Internet forbindelse og en Internet browser – så kan din virksomhed have alle programmer online. Det betyder, at du kan glemme alt om tekniske ting som operativsystem og om din computer er en PC eller Mac. Samtidig behøves du ikke bekymre dig om at tage sikkerhedskopier, det klares helt automatisk af leverandøren af programmet.