Effektiviser din bogføring med løn-apps

Så er det tid til endnu et fif til, hvordan du kan optimere dit regnskab. Ligesom sidste tirsdag, hvor vi kiggede på muligheden for budgettering og fordele ved dette, vil jeg i dag fokusere på, hvordan apps kan være med til at gøre din daglige drift endnu nemmere. I denne omgang vil det være bogføring af løn som bliver omdrejningspunkt – og hvordan du med e-conomic eller en af vores lønsystem-apps kan få styr på det.

Alle virksomheder, der har ansatte, skal hver måned udbetale løn – og dermed skal de have posteret lønnen i deres regnskabssystem. Det kan både være besværligt og tidskrævende, fordi du ofte skal have fat i en masse forskellige konti. Du skal jo både bogføre ATP-bidrag, skat, AM-bidrag, virksomhedsaftaler, selve udbetalingen osv. På den måde kommer du hurtigt op og jonglere med flere end otte forskellige konti. Men enten ved hjælp af en ”stående kassekladde” eller en lønsystems-app, kan hele lønprocessen blive simplificeret.

Vi ved jo alle sammen, at man som lille eller mellemstor virksomhed sjældent har masser af tid til overs. Tværtimod ville de fleste nok være glade for, hvis der var en ekstra time i døgnet. Derfor er det bare at tage imod de redskaber, der kan hjælpe dig med at få de administrative opgaver reduceret, så du kan bruge tiden på noget, der giver penge i kassen.

 

Stående kassekladde – regnskabsverdenens svar på fornuft genbrug

Som en del af et komplet regnskabsprogram får du med e-conomic selvfølgelig mulighed for at benytte en kassekladde, hvori du kan lave alle dine posteringer. Når du normalt godkender de posteringer, som du har indtastet i denne kladde, vil de forsvinde. På den måde er du så klar til at fortsætte med at bogføre flere bilag.

Når det lige kommer til løn, kan det dog være fordelagtigt, at posteringerne på de forskellige konti ikke forsvinder. Og det er lige præcis det, som du kan med en ”stående kassekladde”. Så slipper du nemlig for at skulle indtaste alle konti igen og igen, men kan i stedet blot genbruge det arbejde, som du allerede én gang har udført. Så kan du blot ændre den ”stående kassekladdes” dato, bilag og beløb, og så er lønnen hurtigt overstået.

Det er med andre ord en let måde at effektivisere din arbejdsproces på. Fordi den ”stående kassekladde” aldrig slettes, skal du blot være opmærksom på, at du ikke får bogført lønnen flere gange.

 

Automatiser din bogføring med apps til lønsystemer

Vil du gerne optimere din løn-bogføring endnu mere, eller gør du allerede brug af et af de lønsystemer, som e-conomic er integreret med, kan du med vores apps gøre processen endnu mere simpel. Du kan nemlig sørge for at dit lønsystem og e-conomic kan ”tale sammen”. Det vil sige, at når du posterer din løn i dit lønsystem, vil den automatisk blive bogført i e-conomic.

Det eneste du skal gøre er at sætte lønposteringerne op i lønsystemet én gang, så er du kørende, og disse konti er direkte koblet til din kontoplan hos e-conomic. Så du trykker bare ”overfør”, og du behøver ikke tænke mere over det. Samtidig er muligheden for at postere dobbelt gennem en app til lønsystemerne ikke eksisterende. Har du allerede har en konto hos e-conomic og en af vores løn-samarbejdspartnere, så koster det ikke en gang ekstra at benytte sig af integrationen. Så der er ingen grund til ikke at effektivisere din bogføring.

 

Hvad nu?

Så minimér din arbejdsbyrde og dine irritationer i forbindelse med udbetaling af løn. Skynd dig ind på e-conomics app-oversigt over hvilke lønsystemer, som e-conomic har integrationer for. Der er med sikkerhed en løsning, som passer til dig. Så er du et skridt tættere på et endnu lettere regnskab.

index_2