Det er måske ikke noget du skænker de store tanker, men den computersoftware du bruger, kan gøre din hverdag væsentligt nemmere, hvis softwaren har åbent API.

Hvad er API egentlig?
API er en forkortelse for Application Programming Interface, som er en funktion inden for software, der gør det muligt at samle og forbinde flere programmer. Det betyder, at der kan udveksles oplysninger på tværs af programmer.

Med et API kan du for eksempel få din webshop til at kommunikere med dit online regnskabssystem. API hjælper med at overføre salg, der er lavet i webshoppen. På den måde modtager regnskabsprogrammet automatisk oplysningerne, så de kan bogføres.

Fordele ved API
En af de primære fordele ved et API er, at det kan lette dit arbejde. Uanset hvilket af virksomhedens It-systemer du vælger at integrere med e-conomic, behøver du kun at indtaste oplysninger om for eksempel kunder, varer og priser én gang. Oprettelse og opdatering af data kan nemlig automatiseres og synkroniseres via API’et. Det giver færre fejlmuligheder, mindre tastearbejde og bedre overblik.

api

Ved at bruge software med åben API kan du integrere med virksomhedens andre It-systemer

Forskellige typer API
Der findes mange forskellige platforme som kan udbyde et API, hvoraf de mest kendte og mest udviklede er Microsoft og Java. API kan også bruges på internettet, og mange kendte websites anvender et API, heriblandt Facebook og YouTube.

e-conomic og API
Leder du efter en effektiv løsning til udveksling af oplysninger mellem e-conomic og din virksomheds øvrige it-systemer, så er det gratis tillægsmodul API løsningen. Med e-conomics API kan du integrere andre databaser med e-conomic, så de kan udveksle informationer og servicere hinanden.

Du kan med andre ord integrere webshoppen, kasseapparatet, CRM-systemet eller et helt fjerde system med e-conomic og på den måde få systemerne til at udveksle data om kunder, korrespondancer, varer, priser, lagerbeholdninger og meget andet.

En vigtig pointe
Du må gerne stille krav til dit software, når du skal købe nyt – du skal faktisk stille krav. Det skal være dig som bruger, der sætter standarden! Og det vil næsten være dumt ikke at investere i software med åben API. Uanset om en integration ligger lige for eller ej, skal dit software alligevel have muligheden – så er du fremtidssikret.

Læs mere om tillægsmodulet API her, og se spørgsmål og svar om tillægsmodulet.