Pr. den 20/12-2023 er bogføringssystemet e-conomic blevet blåstemplet som et ‘godkendt bogføringssystem’ af Erhvervsstyrelsen. Fremover kan du, hvis du er kunde hos e-conomic, være tryg ved, at dit bogføringssystem overholder lovgivningen.

Den nye bogføringslov blev vedtaget af Folketinget i maj 2022. Loven indeholder en række nye krav til danske bogføringssystemer, som træder i kraft fra 1/11-2023. Kravene omhandler:

  • Opbevaring af transaktioner og bilag
  • Øget fokus på IT-sikkerhed
  • Automatisering af administrative bogføringsprocesser, blandt andet e-fakturering og bankintegration.

Ifølge Legal Advisor ved e-conomic, Nicolas Kjeldsen, kan det være svært for den enkelte virksomhed at forstå, hvad den nye lov betyder helt konkret. Netop derfor er han særligt glad for, at e-conomics kunder nu er garanteret af Erhvervsstyrelsen, at de overholder bogføringsloven:

“Den nye bogføringslov har fyldt meget de forgangne år – og med god grund. Loven stiller nye krav til de enkelte virksomheder, som skal indtænke nye, digitaliserede arbejdsgange – hvis de altså ikke allerede gør det. Du kan ende med en bødestraf eller sågar tvangsopløsning, hvis du ikke lever op til den. Derfor er vi også på vores kunders vegne glade for, at e-conomic nu er godkendt som bogføringssystem af Erhvervsstyrelsen,” fortæller Nicolas Kjeldsen.

Lever du op til kravene i den nye bogføringslov? Hent vores tjekliste her

“Der er ikke en afdeling, som ikke er påvirket af bogføringsloven hos os”

Helt konkret betyder dette, at såfremt du er kunde hos bogføringssystemet e-conomic, er du nu sikker på at leve op til den nye bogføringslov – så længe du sørger for at bogføre digitalt. Nicolas Kjeldsen, giver her en introduktion til processen samt hvad det betyder for den enkelte kunde.

“Jeg har fungeret som juridisk rådgiver på projektet. Det vil sige, at jeg har været tovholder mellem kommunikationen mellem de forskellige afdelinger, der har haft den nye bogføringslov inde på livet – og det gælder næsten alle i e-conomic,” fortæller Nicolas Kjeldsen og fortsætter:

“Siden vi gik i gang, har jeg været forbi alle afdelinger her i huset og rådgivet omkring bogføringsloven. Der er ikke en afdeling, som ikke er påvirket af bogføringsloven hos os. Blandt andet har vores supportafdeling dagligt besvaret spørgsmål fra kunder omkring praktik vedrørende den nye bogføringslov, og vores udviklingsafdeling har arbejdet på at imødekomme de krav, som bogføringsloven stiller til os som udbyder,” forklarer Nicolas Kjeldsen.

Når et bogføringssystem godkendes af Erhvervsstyrelsen, modtager virksomheden samtidig et registreringsnummer. e-conomics registreringsnummer fra Erhvervsstyrelsen er: FOB669741.

Læs mere om den nye bogføringslov her.