Har virksomheden fokus på vækst, er der et værktøj i e-conomic, du skal kende: Straksindbetaling. Der er nemlig flere fordele ved at få betaling for fakturaen med det samme og outsource resten af fakturaprocessen – ikke mindst strategisk. Læs mere om hvordan i dette interview med Visma e-conomics egen Finance Director, Dennis Klitgaard.


Et billede af en mand med blå skjorte og briller, der er Visma e-conomics finance director, Dennis Klitgaard

Hvad betyder det for virksomheden at få hurtig betaling med Straksindbetaling?


”Cash flow og likviditet er grundlaget for at vækste forretningen. Det giver fx god mening at vide, at man har pengene, hvis man står over for større investeringer – og det kan være afgørende at have penge til at sætte projekter i gang, når ens leverandører og samarbejdspartnere har åben tid i kalenderen, så man ikke skal vente. 

”Så giver det god mening og ro i maven at vide, at man kan få betaling for sin faktura på dag ét – og ikke skal bruge tid og ressourcer på at jagte dem, men kan koncentrere sig om at drive forretningen. Og selv når man er sikker på at få sin betaling, kan det være en fordel at få den med det samme. Her giver Straksindbetaling mulighed for at styre cash flowet, fx som alternativ til kassekreditten”.Hvilke fordele er der ved at outsource fakturaprocessen?


”Man kan fx spørge sig selv, hvor mange timer virksomheden hver måned bruger på at rydde op i debitorer – og hvad det koster. Især i nogle brancher bruger man mange kræfter på at indhente betaling. Det er langt fra altid på grund af dårlige betalere, men kan også skyldes, at nogle virksomheder er måneder om at betale på grund af størrelse og lange, interne processer. Det kan også være noget så simpelt som forglemmelse, der trækker betalingen i langdrag.” 

”Uanset årsagen tager det tid at følge op og rykke. Det er jo også en prioritet, om man vil bruge tid på det i økonomiafdelingen. Især i organisationer, hvor de samme hænder skal klare alt i finansfunktionen lige fra løn, til bogholderi og opfølgning med mere, kan det være en fordel at have et værktøj til at styre ressourcerne med. Det kan frigive tid, der kan bruges på andre opgaver – og kan måske endda skære et helt led væk i processen.”Hvorfor er Straksindbetaling godt at have i den strategiske værktøjskasse?


”Et værktøj som Straksindbetaling giver mulighed for at optimere driften af virksomheden og planlægge strategisk. Det kan være, der skal købes maskineri eller ansættes folk – og man skal jo vide, hvad man har at gøre godt med, før planerne kan sættes i værk. Bruger man Straksindbetaling, ved man, at pengene løbende kommer ind på kontoen.”

”Det er også en fordel i spidsbelastningsperioder – for mange virksomheder typisk sidst på året – eller hvis der behov for at have midler til rådighed til investeringer for at kunne imødekomme et peak. Straksindbetaling kan også bruges som værktøj på større fakturaer, så man kan planlægge, hvornår pengene for salg er til rådighed, og hvornår man kan sætte nye tiltag i gang. Der er i det hele taget mulighed for at være proaktiv frem for afventende i driften af virksomheden.”

”Endelig er det naturligvis også en fordel at kunne styre sit cash flow, hvis virksomheden er lidt presset på likviditeten og selv skal holde gang i arbejdspladser og betale regninger. Her er det værd at se på, om Straksindbetaling kan være et alternativ til fx kassekredit eller lån.”Gratis at tilføje og nemt at bruge – direkte i e-conomic

Med Straksindbetaling sender virksomheden fakturaen og outsourcer resten af processen. Du får pengene til rådighed med det samme og slipper for at følge op og rykke for manglende betaling. Alt sammen med ét swipe i e-conomic. Straksindbetaling er udviklet i samarbejde med den danske fintech-virksomhed Moneyflow, som er godkendt af Finanstilsynet. Det er gratis at tilføje Straksindbetaling i e-conomic.  

Har virksomheden først tilføjet Straksindbetaling i e-conomic, er det meget enkelt at tilvælge hurtig betaling på den enkelte faktura.