Dette blogindlæg er skrevet af influencer Carla Mickelborg, som, udover sin Instagram-profil med flere end 130.000 følgere, også driver virksomheden MonDay Bliss. Carla Mickelborgs revisor bruger e-conomic til at håndtere hendes regnskab.Hej, mit navn er Carla Mickelborg. Måske kender du mig fra “Far til Fire”-filmene, hvor jeg spillede Søs i seks spillefilm. I dag lever jeg af at være mig selv –  som influencer og iværksætter med mit eget brand, MonDay Bliss.

At gå fra at være barneskuespiller til selvstændig erhvervsdrivende er noget af en omvæltning. Udover at jeg ikke længere spiller en rolle, men derimod bliver betalt for at være mig selv, og anbefale det, jeg som privatperson holder af, så er der stor forskel på at modtage honorarer, som du gør i skuespillerbranchen, til selv at holde regnskab i min egen virksomhed.

Jeg ved intet om regnskab. Som i nul procent. Men hvad jeg ikke ved, kan jeg lære. Så jeg starter på et aftenkursus i regnskab og moms. Det foregår på en skole lidt uden for byen, og der er forfriskninger på et lille bord bagerst i lokalet. Sandkage og kaffe. Underviseren er en ældre herre med praktiske bukser, som hans ternede skjorte er proppet godt ned i. Han er en mand med begge fødder plantet solidt på jorden, og han giver os alle indtrykket af, at hvis vi følger hans råd, så skal vi nok få en lys fremtid som erhvervsdrivende.

Men efter fire ugers omhyggelig gennemgang af skatteregler, undtagelserne, diverse gråzoner og moms for den sags skyld, læner jeg hovedet langt bagover, lukker mine øjne og erkender, at jeg ikke har en jordisk chance for at gøre ham kunsten efter.


Jeg kontakter derfor den første og bedste revisor, jeg kan finde på Google, og skriver mig op til at modtage regnskabsmæssig assistance. Selvom det selvfølgelig koster penge at ansætte en revisor, så giver det mig en kæmpe ro at slippe for besværet selv. Hver måned sender jeg bare mine bilag til revisoren i en lille kuvert, og væk forsvinder alle bekymringer.Torskegilde
Lige indtil jeg tilfældigvis en dag tjekker min postkasse. SKAT har skrevet, at de om 14 dage kommer og foretager en såkaldt stikprøve-test for at se om nye erhvervsdrivende, kan finde ud af at føre regnskab. Jeg må indrømme, at der kom en trykket stemning. For hvad der helt præcist skete med mine bilag, efter jeg havde sendt dem til min revisor, havde jeg ingen anelse om. 14 dage senere ringer to kvinder på døren, og siger:

”Det er fra Skatteforvaltningen, vil De venligst lukke os ind?”

Min første indskydelse er at sige: ”Det her er ikke en ansvarsfraskrivelse, men min virksomheds regnskab har altså ikke noget med mig at gøre”.

Men de mente bestemt, at mit regnskab havde noget med mig at gøre. Og de gik grundigt til værks. Diverse bilag blev fundet frem fra mapperne, sendt fra min revisor. Vi fik talt om, hvad de 17 kroner i Seven Eleven den 8. april havde med min forretning at gøre, og sådan nogle ting. Jeg var på slap line, for jeg havde ikke et eneste bilag med noter på. Det havde hverken underviseren fra aftenkurset eller min revisor sagt noget om, at jeg skulle huske. Det nyttede ikke noget at blive irritabel og opfarende. De to kvinder fra SKAT måtte igen og igen påpege, at jeg manglede dokumentation for mine bilag. Jeg havde forudset det. Og det passede. Der var ikke nogen grund til at gøre processen endnu længere og mere belastende. Jeg måtte bare ryste forpint på hovedet, og betale pengene tilbage for de bilag, der ikke havde dokumentationen i orden.

Videre mod spændende øretæver
Sikke en mavepuster. Men heldigvis kører min forretning, og jeg opdager, at der findes rigtig mange gode revisorer derude. Morten, som min nye revisor hedder, giver mig en god makronbund under det, jeg foretager mig. Han anbefaler desuden, at jeg bruger e-conomic, som han siger, er det bedste og nemmeste program til at lave bankafstemning, og indeholder de mest skalerbare værktøjer til regnskab i det hele taget. Så jeg lytter til ham, men også til de to kvinder fra SKAT, som er blevet stemmerne i mit hoved, når det kommer til bilag. Jeg vil hellere betale mine ting privat, hvis der kan være den mindste tvivl om, det er berettiget til erhverv. Min fred er mere værd end kroner sparet.

Mand dig op, og stram støvlerne
e-conomic og min nye revisor er for mig, hvad smør er for rosenkålen. Med den smarte app kan jeg nemt og hurtigt tage et billede af mine bilag, tilføje en note til billedet – fx hvem jeg holder møde med, og hvad anledningen er – og uploade det til programmet. e-conomic fungerer også rigtig godt til at udskrive fakturaer til mine reklamekunder, og når jeg skal sende ordrer på mine MonDay Bliss-varer til butikker. Jeg kan desuden selv følge med i mit salg fra programmet, og skabe et overblik over, hvor mange penge jeg har til gode hos mine kunder.

Nok kan du lære det, du ikke ved. Men læringen for mig blev, at der er folk og programmer, der er bedre til regnskab end mig. Og jeg er taknemmelig over at få den rette hjælp nu.Med e-conomic kan Carla Mikkelborg og hendes revisor samarbejde effektivt om regnskabet. e-conomic er skabt til at imødekomme dine behov, uanset branche, virksomhedsstørrelse og regnskabserfaring. Vi huser allerede regnskabet for 190.000 danske virksomheder, og vi står også klar til at hjælpe dig.