Velkommen til endnu en tirsdag fyldt med tips og tricks til, hvordan du ved hjælp af små justeringer i dit regnskab rent faktisk kan opnå store effektivitetsforbedringer. Sidst havde vi fat i, hvordan du med hjælp af apps kunne optimere din bogføring af løn. Denne gang er turen kommet til at se på, hvordan du let og enkelt kan få overblik over dine aktiver og deres værdi med tillægsmodulet ’Anlægskartotek’.

Den finansielle side af sagen
Som virksomhedsansvarlig er du nødsaget til at have styr på, hvad dine aktiver er værd. På den måde har du fingeren på pulsen i forhold til, hvordan din virksomhed har det. Med e-conomic får du bl.a. muligheden for at få dette finansielle overblik igennem rapporter som resultatopgørelsen og balancen.

Men det forholder sig jo sådan, at visse aktiver, som en virksomhed erhverver sig, ikke bare er aktuelt for en enkeltstående periode, men i steder for en længere periode. Det kan derfor give mere mening at dele posteringen ud over flere måneder og afskrive på udgiften lidt af gangen. På den måde bliver både dine udgifter og dit fradrag fordelt over hele perioden og giver dig dermed et mere retvisende billede af din økonomi.

Aktiver – set fra anlægssiden
Selvom man med de omtalte rapporter i e-conomic får et tal, der viser dig dine aktivers værd, så kan du optimere denne proces endnu mere. Du får nemlig kun et tal – og ikke nogen beskrivelse af hvad dette tal indebærer. For at højne gennemsigtigheden kan du dermed gøre brug af e-conomics funktion ’Anlægskartotek’.  Så kan du få mange flere informationer omkring dine aktiver. Du får bl.a. beskrivelser af disse – herunder stamdata som fx anskaffelsesdato, beskrivelse af aktivet mm..

Desuden automatiserer du hele afskrivningsprocessen med tillægsmodulet. Det eneste, som du skal gøre, er at opsætte flowet én gang. Herefter sker afskrivningerne helt af sig selv. På den måde får du bogført den korrekte værdi på det korrekte tidspunkt. Samtidig får du selvfølgelig også en salgsfunktion, som gør det muligt for dig at udregne, om du har vundet eller tabt på din investering, hvis du sælger et erhvervet aktiv videre.

Og så overholder du endda loven
Ikke alene giver tillægsmodulet ’Anlægskartotek’ et større overblik over din virksomheds aktiver. Ved at gøre brug af denne funktion opfylder du desuden lovgivningen om transaktionsspor, som betyder, at du skal kunne vise, hvor dine indtægter og udgifter kommer fra – dine posteringers historik. På den måde formår du at få det overblik, der betyder, at du altid er parat med dine regnskabsinformationer, hvis de måtte blive forlangt.  Med andre ord kan du sove sikkert om natten!

Få mere information
Læs meget mere om ’Anlægskartotek’, og hvordan du opsætter det i dit regnskab. Du kan sætte dine afskrivninger op i e-conomic ved at gå ind i fanen indstillinger, herefter i funktionen regnskabsår og til sidst vælge perioder.

Før du ved af det, har du optimeret dit regnskab, så du får mere overskud til alle de andre opgaver, som du helt sikkert står overfor.
Har du spørgsmål til tillægsmodulet, er du selvfølgelig altid velkommen til at tage fat i vores support – det er ganske GRATIS, og de er altid klar til at hjælpe dig hele vejen.

majbritt-blog-aktiver-dine-laesere-340x193