Hvis du har bogført i e-conomic, kender du til kassekladden – men kender du til dens muligheder? I e-conomic kan du bl.a. indstille kassekladden til at udfylde noget tekst automatisk med de dynamiske felter.

Automatisk tekst på betalinger

Hver gang du registrerer en indbetaling i din kassekladde, kan du få systemet til selv at skrive fakturanummer, kundenummer og kundenavn automatisk.

Du skal blot ændre i kassekladdens opsætning: Klik på fanebladet Regnskab > Vælg en kassekladde i venstre menu > klik på ’Andre muligheder’ og vælg ’Opsætning af kassekladde’.

kassekladde1

Du har nu fundet kassekladdens opsætnings-pop-up som er god at kende. Her kan du indstille nummerserie for dine bilag, bestemme modkonto for henholdsvis kunde- og leverandørindbetalinger og vælge om du vil lade dine posteringer blive stående i din kassekladde, efter de er bogført, så du kan genbruge dem på et senere tidspunkt.

Og så er der opsætningen med de dynamiske felter som du finder under ”Automatisk tekst”.

Her kan du skrive lidt tekst og fx vælge, at kassekladden automatisk skal skrive kundenummer på alle kundeindbetalinger. Det gør du ved at klikke på ‘Indsæt dynamisk felt’ og vælge ‘Kundenr.’

kassekladde2

På samme måde kan du indstille kassekladden til at indsætte tekst automatisk på alle leverandørindbetalinger.

Det er en god idé at bruge et par minutter på at gennemgå din kassekladdes opsætning, da du kan spare lidt tid, hist og her, på din fremtidige bogføring.

Så er det bare at bogføre der u’ a’!