Nu har du mulighed for at indberette moms direkte fra e-conomic til Skattestyrelsen og modtage en kvittering for indberetningen. Du kan nemlig forbinde e-conomic til Skat.dk og overføre virksomhedens momstal til momsindberetningen i TastSelv Erhverv hos Skattestyrelsen. Så mindsker du risikoen for tastefejl – og du slipper for at indtaste dem manuelt. 

Overfør dine momstal automatisk til momsindberetningen hos Skat.dk 

Med vores nye integration kan du udfylde felter i momsindberetningen direkte i e-conomic og overføre dem automatisk til Skat.dk. Når momstallene er blevet overført til Skattestyrelsen, er det vigtigt at du eller din bogholder/revisor godkender den endelige indberetning af moms for at sikre, at indberetningen sker korrekt. 

Hvordan forbinder jeg mit regnskab i e-conomic til Skat.dk? 

For at kunne sende momstallene, du skal indberette til Skattestyrelsen, skal du blot forbinde dit regnskab i e-conomic til Skat.dk. Det kræver nemlig, at du giver e-conomic tilladelse til at indberette. Det gør du via din profil på TastSelv Erhverv hos Skattestyrelsen. 

Sådan kan du nemt og hurtigt forbinde e-conomic til Skat.dk: 

  1. Log ind i e-conomic, gå ind under “Rapporter” -> klik på “Momsopgørelse” og derefter  “Moms” 
  2. Tryk på knappen “Forbind til SKAT” 
  3. Nu bliver du videreført til TastSelv Erhverv hos Skattestyrelsen, hvor du skal logge ind med virksomhedens MitID
  4. Vælg “Profil – og kontaktoplysninger”
  5. Vælg “Rettigheder og adgange til TastSelv”
  6. Vælg “Autoriser revisor m.fl.
  7. Vælg “NemVirksomhed – adgang for regnskabssystemsudbyder”
  8. Indsæt e-conomics CVR-nummer: 29403473
  9. Tryk på “Gem”

Når du har været igennem disse trin, er forbindelsen oprettet. Det betyder, at du nu har mulighed for at overføre din momsindberetning i e-conomic direkte til Skat.dk. 

Hvordan overfører jeg min momsindberetning til Skat.dk?

Det gør du ved at trykke på knappen “Overfør til Skat” og så bliver du videresendt til Skat.dk, hvor der automatisk genereres en momsopgørelse for den pågældende periode. Al din data for denne periode bliver også overført.

Du kan overføre dine data flere gange til Skat.dk, indtil du godkender din udfyldte indberetning hos Skat.dk. Når du har godkendt indberetningen, vil du ikke længere kunne overføre data for denne periode. Nu er den endeligt indsendt til Skattestyrelsen og din kvittering for indberetningen bliver sendt direkte til e-conomic. Du kan finde kvitteringen i e-conomic ved at gå ind under fanen “Rapporter”, trykke på “Moms” og derefter på “Arkiv”. 

Hvis du gerne vil efterindberette momsen, skal du gøre det direkte i TastSelv Erhverv hos Skattestyrelsen, da du ikke kan gøre det gennem integrationen. 

Indberet til tiden og slip for at betale 800 kr. i afgift 

Hvis du ikke får indberettet moms for en momsperiode, går Skattestyrelsen ind og laver en foreløbig fastsættelse. En foreløbig fastsættelse betyder, at Skattestyrelsen fastsætter momsen ud fra skøn. Derefter skal du ind i TastSelv Erhverv og erstatte det midlertidige skøn med det korrekte momsbeløb. Sådan en foreløbig fastsættelse koster dig 800 kr. i afgift for hver periode, virksomheden har indberettet for sent, og muligvis også eventuelle renter for at indberette for sent. Derfor er det en god idé at indberette momsen til tiden. 

Vil du vide mere om de forskellige frister for indberette moms? Så kan du læse meget mere hos Skattestyrelsen

Du kan også få en samlet oversigt over alle vores guides og kurser, der hjælper dig sikkert i mål med momsen i e-conomic.