Rygterne har floreret længe ude på det store internet. Og nu er rygterne bekræftet. Microsoft siger farvel til deres berømte, berygtede, forældede, famøse (superlativerne er mange og afhænger af, hvem man spørger) browser, Internet Explorer.

Allerede i august 2014 fortalte Computerworld om det varslede stop af opdateringer til en række versioner af Explorer-browseren. Ifølge Computerworld betyder det, at al support til version 7 og 8 af Explorer-browseren vil ophøre pr. 12. januar 2016 – så du har altså lidt tid endnu til at skifte din browser ud.

Er det på tide at skifte din browser?

Gennem årene har vi erfaret, at de to browsere Google Chrome og Mozilla Firefox er dem, der spiller bedst sammen med e-conomic. Med Microsofts udmelding kan det være, at du skal på udkig efter en ny browser at lave dit regnskab i? Browserne er gratis at downloade til din PC eller Mac, så du kan prøve dig frem og se, hvad der fungerer bedst for dig.

Selvom Internet Explorer længe har været udskældt, har den stadig en markedsandel på 25% i Danmark. Det kan naturligvis skyldes, at det er standardbrowseren, som er installeret på PC’er, og ikke nødvendigvis fordi det er den bedste browser.

internet-explorer-default-browser

Explorer har længe været udskældt på nettet – man får næsten ondt af den lille fyr.
Billede via Buzzfeed – her kan du få dig et lille smil på læben over de mange frustrationer, Explorer bliver mødt med
.

Den mest populære browser er i løbet af de seneste par år blevet Google Chrome efterfulgt af Explorer. På tredjepladsen finder vi Safari, som er Apples standardbrowser. Den fjerde mest benyttede browser er Mozilla Firefox.

Ikke et endeligt farvel til Internet Explorer

Microsoft har meldt ud, at de ældre versioner af Internet Explorer stadig kan bruges efter 12. januar 2016. De gamle browsere vil dog ikke blive sikkerhedsopdateret. Vil du læse mere om opdateringer mv. har Microsoft en FAQ, hvor du kan holde dig opdateret.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at vi altid anbefaler, at du af sikkerhedsmæssige hensyn holder din browser opdateret til den nyeste version.

I øjeblikket arbejder Microsoft på en ny browser, som går under kodenavnet Project Spartan. Denne nye browser bliver Microsofts primære og vil være den, du kommer til at bruge, hvis du foretrækker at bruge Microsofts produkter. Dette skriver Computerworld.

Med Explorers noget blakkede ry, bliver det spændende at følge, hvordan deres nye browsersatsning bliver modtaget. Hvilken browser foretrækker du?