momsmotor

Når du logger ind i din e-conomic-aftale, ser du en flot guldbarre. Se her, hvad du skal gøre med den.

Hvis du ikke sælger til udlandet, skal du bare klikke på linket i guldbarren øverst i din aftale, og så vil systemet automatisk flytte dig over på den nye momsmotor. Du skal ikke bekymre dig om noget.

Handler du med udlandet? Så er der godt nyt. Vi har nemlig åbnet op for en ny momsmotor i e-conomic, der beregner moms på en ny og smart måde.

Har du mange varegrupper og mange omsætningskonti, så kig her.

Med momsmotoren slipper du for at bruge debitormodulet, når du skal rapportere din moms i forbindelse med salg til udlandet, da du fremover kan klare det med finansposteringer.

Dvs. at du kan kontere direkte på en finanskonto, hvorefter momsen automatisk bliver bogført på plads.

Den nye momsmotor vil kun have funktionel effekt for jer, der sælger varer til udlandet eller har et rent finansbogholderi.


Hvad skal jeg gøre med guldbarren?

Du vil kunne se en guldbarre (ikke den spiselige slags) i din aftale, hvor du kan klikke for at konvertere til den nye momsmotor.

Hvis du ikke sælger til udlandet, skal du bare klikke på linket og så vil systemet automatisk flytte dig over på den nye momsmotor uden, at du skal foretage dig noget.

Har du en debitor med momszone enten for udland eller EU, skal du klikke på linket på guldbarren, hvorefter der vil komme en guide til, hvordan du skifter til den nye momsmotor.

I slutningen af året skal alle aftaler over på den nye momsmotor, men vi har allerede åbnet op, så du kan konvertere, når det passer dig. For mange af jer, vil konverteringen ikke ændre noget i forhold til jeres bogføring, og du kan fortsætte som om intet var hændt.

Hvis du har spørgsmål eller får brug for hjælp, så sidder vi klar på chat, mail og telefon. 🙂