e-conomic får nyt designsystem, som følger den teknologiske udvikling og gør plads til nye muligheder for at gøre programmet mere tilgængeligt for alle brugere. I dette indlæg vil vi sammen med en af vores dygtige udviklere, Matthew Daly, fortælle om de mest væsentlige ændringer og motivationen bag det nye designsystem, Taco.

Med nye digitale muligheder følger også nye krav til systemet

Digitaliseringen er i rivende udvikling og med det følger nye muligheder. 

Derfor har vi udviklet et nyt designsystem, som gør det nemmere at arbejde i applikationen. Med Taco ændrer vi e-conomics brugerflade, så alle sider ligner hinanden og alle komponenter opfører sig på samme måde, når du interagerer med dem. Og det er en fordel for dig. Applikationen bliver nemlig mere intuitiv og du vil hurtigere finde frem til de komponenter, du skal bruge, lige meget hvilken fane du arbejder under.

Bare rolig, din arbejdsgang forbliver den samme

Taco vil ikke gå ind og pille i den måde, du bruger e-conomic på til hverdag. Faktisk er vi allerede gået i gang med implementeringen af det nye designsystem, bl.a. under Regnskab → Søgning og lister → Leverandører.

Gammelt design

nyt design i e-conomic

Nyt design

nyt design i e-conomic

Vi skifter til nyere teknologi, kode og design

En bedre brugeroplevelse handler ikke kun om at kunne tilbyde nye løsninger og funktioner. Ved at opgradere stabiliteten, ensartetheden og konsistensen i applikationen vil vi også øge sidernes performance og load-time og derved spare dig for tid, når du sidder med hænderne nede i bogføringen. “I design-system-teamet fokuserer vi på at give så mange af vores brugere den bedste oplevelse med systemet, som de kan få”. Derfor fokuserer vi lige nu på to vigtige områder – responsivitet og tilgængelighed. Bl.a. arbejder vi på:

  • At sikre at alle Taco-komponenter, herunder vores dialogbokse, tabeller, lister, knapper, formularer mv. er bygget, så de understøtter alle browsere, om du logger ind på computer, tablet eller mobil og at skærmlæsere læser indholdet korrekt
  • At gøre vores applikation responsiv, ved at få applikationen til at tilpasse sig alle skærmstørrelser, så vores brugere kan arbejde i e-conomic fra både mobil, bærbar og større skærme
  • At forbedre den generelle læsbarhed i designet. Fx. ved at sikre, at vores farvepalette møder de officielle retningslinjer for farvekontrast, at al tekst og data er klart og læsbart, og at der er mulighed for skræddersyede løsninger, hvor der er behov for det.

I sidste ende handler det for os om, at vi gør det nemmere for vores brugere at arbejde i e-conomic. Og med et mere ensartet og moderne system tror vi, at du vil få en bedre oplevelse, når du bruger funktionerne på tværs af applikationen.

e-conomic skal være en løsning til alle

Som Danmarks førende regnskabsprogram vil vi gerne kunne yde en god service overfor alle vores kunder, og særligt til dem, der kan have fysiske udfordringer i hverdagen. “En af vores allervigtigste opgaver i at bygge fremtidens designsystem er at gøre det inklusivt for alle. Med Taco får vores produktudviklere byggeklodserne til at udvikle fantastiske nye funktioner, uden at skulle bekymre sig om design og adfærd, fx. hvordan tabellerne opfører sig eller hvordan knapperne ser ud.”

“e-conomic skal være tilgængeligt for alle. Derfor ser vi på nuværende tidspunkt ind i at forbedre brugeroplevelsen for brugere med både syns- og mobilitetsudfordringer.”

– Matthew Daly, e-conomic

Vi ser bl.a. ind i at forbedre tastaturnavigationen, så den passer til alle skærmlæsningsapparater samt gør det muligt at kunne navigere rundt i applikationen, med så få musseklik som muligt. Og denne ændring, sammen med de andre, vil i sidste ende gavne alle brugere. Med et mere ensartet system og design bliver det nemlig lettere at arbejde på tværs af applikationen, og du kan spare tid på det administrative arbejde.

Udrulningen af det nye design sker løbende, og du skal som bruger ikke foretage dig yderligere. Hvis du har tanker eller ideer til det nye design, hører vi selvfølgelig gerne fra dig.

Vi glæder os til at give dig en bedre brugeroplevelse.