2017 er allerede godt i gang og for mange rimer årets første måned på slankekure, løbeture og tykke huer. Men for dig rimer januar måske også på årsafslutning, for det er nemlig tid til at lukke dit regnskabsår for 2016 og starte et nyt op. Vi vil gerne hjælpe dig med at blive helt klar til 2017 og dit nye regnskabsår. Derfor får du her en lille guide med tips og gode råd til årsafslutningen. Du kan i øvrigt også finde en vejledning til årsafslutning i e-copedia

aarsafslutning_blog

 

1: Opret et nyt regnskabsår
Det er både simpelt og smertefrit at oprette et nyt regnskabsår i e-conomic. Du klikker bare på det orange tandhjul (“Indstillinger”) og vælger “Alle indstillinger”. Herefter vælger du “Regnskabsår” under menuen “Regnskab” i venstre side. Nu kan du vælge “Nyt regnskabsår”, indtaste et datointerval og trykke “Gem” for at oprette det ene regnskabsår, eller “Gem & ny” for at fortsætte med at oprette flere regnskabsår.

Bemærk at du kan starte dit regnskabsår på en hvilken som helst dato i måneden, men at der højest kan angives en 18 måneders periode. Du kan finde en vejledning og hjælpevideo til at oprette et nyt regnskabsår i e-copedia.

2: Lav en ny bilagsserie
Hvert bilag skal have et unikt bilagsnummer pr. regnskabsår. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at genstarte nummerserien, når du åbner et nyt regnskabsår. Så støder du nemlig ikke sammen med de omkringliggende nummerserier. Du kan læse mere om nummerserier i e-copedia.

3: Få dine udlæg med i regnskabet
Hvis du har lagt ud for ting, som skal betales af firmaet, i 2016 så skal du huske at have dem med i 2016-regnskabet. Husk også at du skal have dokumentation/kvitteringer for købene. 

4: Husk lageroptælling, hvis du bruger tillægsmodulet lager
Hvis du har et varelager, så skal der laves en lageroptælling. Og da der ikke er en pr. dato i lagerrapporten, så kan det give mening at få printet lageroptællingen inde fra e-conomic omkring balancedagen. Denne rapport bruges i forbindelse med status, så print bare et par stykker på balancedagen for en god ordens skyld.

5: Kom på gratis online kursus
Har du brug for en letforståelig gennemgang af, hvordan du klarer årsafslutningen? Så tilmeld dig et gratis online kursus om årsafslutning i e-conomic. Her sidder en af vores dygtige supportere klar til at gennemgå alt det, du har brug for at vide. Kurset varer ca. en time og du kan selvfølgelig stille spørgsmål undervejs. Tilmeld dig her.

6: Få al den hjælp, du har brug for
Har du spørgsmål, så sidder vores superskarpe supportere også klar til at hjælpe dig på telefon, chat og mail. Og hele januar sidder vi endda klar ved telefonerne en time længere end normalt. Derfor kan du fange os helt frem til kl. 15 fra mandag til torsdag på telefonerne. Vi sidder klar ved tasterne som normalt på chat og mail.