I et par år har det været muligt at sende elektroniske fakturaer til det offentlige inde fra e-conomic. En nem løsning der har kostet et par kroner per afsendt faktura : Udskriv til Skærm, Printer eller Det Offentlige !

elfaktura

Dette er sket i konkurrence med såkaldte “læs-ind-bureauer” som samlet har modtaget omkring 50 millioner kroner i støtte fra Erhvervs- og Økonomiministeriet.

Formålet med støtten har været at give de mindste virksomheder en mindre brat indføring til elektronisk handel. Lidt spøgefuldt har disse 50 mDKK være brugt til ikke at starte elektronisk handel – altså en anti-digitaliserings-støtte.

Nuvel, politisk har støtten sikkert været afgørende for at få sparket hele projektet i gang. Og set fra siden kan vi glædes over at vel millioner af elektroniske fakturaer nu er trillet på rette hylde – og med mange flere i udsigt.

Alting har jo en ende og pr. 1. juli er pengene brugt og Erhvervs- og Økonomiministeriet stopper med at subsidiere Læs-Ind-Bureauer”

Læs-Ind-bureauerne vil sikkert fortsat fungere, men ikke længere modtage støtte til at omdanne papirfakturaer til elektronisk faktura.

– – –

En af fordele ved internet baseret regnskab er jo at intet skal installeres lokalt – og at vi på en gang kan stille det hele til rådighed for jer tusinder af kunder.

For at hjælpe digitaliseringen af kongeriget endnu bedre på vej – til alles fælles bedste – har vi derfor valgt at gøre vores afregning af fakturering til det offentlige helt enkelt:

Fra i dag vil det være gratis at sende fakturaer fra e-conomic til det offentlige !

Og ja, bagtanken er selvfølgelig at jer brugere af e-conomic skal blive endnu gladere og sprede det glade budskab til endnu flere.

– – –

I en længere artikel i Børsen i går blev nævnt en samlet omkostning på vel 50 kroner pr afsendt manuel faktura. Hvis vi tager beløbet for troende kræver det næppe noget regneark for at regne ud,  at med få offentlige fakturaer om måneden er et e-conomic abonnement pludselig blevet nærmest gratis 😉

Vejledningen til Elektronisk fakturering findes i øvrigt  HER

– – –

Er du ikke e-conomic kunde – og ikke har planer om at blive det ? – er der også en nem vej:

IT- og Telestyrelsen har udviklet et simpelt program hvor den enkelte virksomhed nu kan indtaste sine fakturaer.

Programmet findes på Virk portalen og en flot samlet beskrivelse af NemHandel ligger HER

Det kræver jo så godt nok at du indtaster din faktura igen – en postgang du sparer ved at bruge e-conomic.

God fornøjelse med elektronisk fakturering til det offentlige – nemt og enkelt – og til fælles bedste !